AMD "sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit ettik" hatası

wenomechainsama

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartım Sapphire RX 580 Pulse. Oyun oynarken bilgisayar çöküyor ve bu hatayı alıyorum. Overclock yaptığım için sanırsam ama FurMark testinde 30 dk boyunca hiç hata almamıştım.

1678624125282.png

1678624136222.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ama sorun nedense küçük oyunlarda oluyor 3 saat God of War oynadım atmadı 15 dk CS:GO oynadım atıyor anlamadım.
Bu garip mesela, ancak denk gelebilir. Voltaj sorun çıkarmayıp zart diye çökebilir. Benim haftalardır sorun çıkarmayan işlemci OC ayarlarım boşta atmaya başladı 1-2 gün önceye kadar. Mecburen voltaj verdim mesela.

+5 Voltaj verip deneyin, bir şey olmaz. RX 570'e +100 Voltaj vermiştim, taş gibiydi hala.

Bu garip mesela, ancak denk gelebilir. Voltaj sorun çıkarmayıp zart diye çökebilir. Benim haftalardır sorun çıkarmayan işlemci OC ayarlarım boşta atmaya başladı 1-2 gün önceye kadar. Mecburen voltaj verdim mesela.

+5 voltaj verip deneyin, bir şey olmaz. RX 570'e +100 voltaj vermiştim, taş gibiydi hala.

Araştırdım biraz Core clock abanmayın diyorlar 80 düşürdüm bakalım çökerse biraz voltaj vereceğim.

Araştırdım biraz Core clock abanmayın diyorlar 80 düşürdüm bakalım çökerse biraz voltaj vereceğim.
Kartın kapasitesine göre değişir. 1500 MHz yapabilmeniz gerekiyor, voltajla tabii. Bu da RX 590 seviyesine denk gelebiliyor fakat RX 500 serisinde cins bir sorun var, 74 dereceden sonra yavaş yavaş MHz düşer, OC'nin bir anlamı kalmaz.

Çok ince ayarlar yapman, gerekirse termal macunu değiştirmen gerekir.

Ben sürekli bu hatayı alıyordum bf2042 oynarken oyundan atıyordu. Sons of the forest oynarken suya bakınca oyundan atıyordu. Servise verdim değiştirdiler.

Ben sürekli bu hatayı alıyordum BF2042 oynarken oyundan atıyordu. Sons of The Forest oynarken suya bakınca oyundan atıyordu. Servise verdim değiştirdiler.

Benim ekran kartımda aynı şekilde FurMark testinde bir şey çıkmadı ancak ASUS marka ekran kartım bu hatayı sürekli alıyorum servise yönlendirdim, değişim için bir sebep mi acaba? (garantisi var halen daha 3 aylık kart)

Benim ekran kartımda aynı şekilde FurMark testinde bir şey çıkmadı ancak ASUS marka ekran kartım bu hatayı sürekli alıyorum servise yönlendirdim, değişim için bir sebep mi acaba? (garantisi var halen daha 3 aylık kart)
Dostum hiç uğraşma kartı yapabiliyorsan nvidia bir kartla değiştir kafan rahat etsin bak o yorumu 23 ekim 2023 tarihinde atmıştım 4080 ile değiştirdim. O tarihten beri kafam çok rahat.

Dostum hiç uğraşma kartı yapabiliyorsan nvidia bir kartla değiştir kafan rahat etsin bak o yorumu 23 ekim 2023 tarihinde atmıştım 4080 ile değiştirdim. O tarihten beri kafam çok rahat.
haklısın yavaş yavaş oraya doğru kayıyorum ancak nasıl Nvidia bir kartla değişim yapabilirim ki ? yani satıp yeni kart mı almalıyım yoksa 3-4 aylık kartı servise gönderdiğim yere bu şekilde bir teklif yapsam kabul ederler mi ? sanmıyorum

haklısın yavaş yavaş oraya doğru kayıyorum ancak nasıl Nvidia bir kartla değişim yapabilirim ki ? yani satıp yeni kart mı almalıyım yoksa 3-4 aylık kartı servise gönderdiğim yere bu şekilde bir teklif yapsam kabul ederler mi ? sanmıyorum
Benim süreç şöyle oldu aldım kartı oyundan atmalar olunca yetkili servise götürdüm ve hatalı olduğuna kanaat getirdiler. Sonra aynısı ile değişim onayını almıştım QP bilişimden almıştım oraya götürdüm aynı kart elimizde yok para iadesi yapalım dediler kabul etmedim çünkü zam gelmişti. Onlar fatura üzerinde yazan fiyatı vermek istediler. Başka ne var dedim 4080 verdiler indirimli fiyattan onu aldım.

Benim süreç şöyle oldu aldım kartı oyundan atmalar olunca yetkili servise götürdüm ve hatalı olduğuna kanaat getirdiler. Sonra aynısı ile değişim onayını almıştım QP bilişimden almıştım oraya götürdüm aynı kart elimizde yok para iadesi yapalım dediler kabul etmedim çünkü zam gelmişti. Onlar fatura üzerinde yazan fiyatı vermek istediler. Başka ne var dedim 4080 verdiler indirimli fiyattan onu aldım.
banada belirli testleri yaptık ancak bir sorun görülmedi dilerseniz asus'un servisine gönderelim dendi bende kabul ettim o şekilde gönderilmesini talep edicem eğerki servis değişim vs der ise bende üzerine para koyup değiştirmekten yana olucak ama benim sistemde bunun dışında , mavi ekran , siyah ekran kararması gibi sorunlarda mevcut acaba hepsi ekran kartı ile bağlantılı mıdır yoksa bunun yanında ramlerde de sıkıntı olabilir mi o düşündürücü , remlerde dahil servise göndertmelerini söyliyeceğim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı