AMD sistemler ne kadar elektrik yakar?

APU olarak çalıştıracağım eğer Ryzen 3 2200G kullanırsam, 2. sistem listemdeki en az güç tüketen sistem oluyor.
2. sistemi APU olarak kullan, üstüne CPB kapatın ve işlemciye Undervolt yapın. Sistemin 7/24 yük altında olmayacağı düşünülürse ortalama 50W güç tüketecektir.
 
AMD çoğu kıyaslamada rakiplerine göre işlemci tarafında daha az, ekran kartı tarafında daha fazla yakar.

Bu sistemler arasında işlemcilerin enerji tüketimleri olarak fazla yok. Ekran kartında kayda değer fark var. 5500 XT kartlara göre bariz güçlü bir kart. Değerleri yanlış hatırlamıyorsam 125-75=50 W güç farkı var.

Yapacağınız işlem tam olarak hangi bileşene yükleniyor bilmiyorum ama sunucu kurmanın ikisine de tam yük bindireceğini sanmam. Ancak bir miktar işlemci gücü gerekecektir. Ben sunucu kurmak için bu sistemler arasında fark olacağını sanmam. Bu durumda güç kaynağının ve anakartın kalitesine bakmak lazım.

Kötü güç kaynağı bozulabilir. (uzun süre çalışan cihazların kapasitörleri patlamaya meyillidir)
Kalitesiz anakart VRM parçaları, güney köprüsü vs. bir süre sonra iflas edebilir.

A320 anakartlar genel olarak düşük seviyede olduklarından dolayı 7/24 çalışmaya uzun süre dayanamayabilir.

Diğer kullanım senaryolarını da düşünürsek,
İlk zamanında bile ahım şahım performansı olmayan 1050ti artık tarih olmuştur. 5500 XT hem daha güçlü hem de güncel bir kart.
R5 2600 işlemci çok yönlü sayılabilecek, 2200g ye göre baya iyi bir işlemci. Hem iyi bir oyun işlemcisi hem de yayın açma ve render yapabilir.

Ben olsam ilk sistemi tercih ederdim. Ancak fazla oyun oynamam, oynadıklarım da ağır değil sunucu işi daha önemli dersen harici GPU içermeyen bir sistem düşünülebilir. Tam olarak nasıl kullanacağınıza bağlı.

Eğer yalnızca işlemci ve onun GPU kısmı kullanılacaksa, sunucu işinde monitörü de kapatırsanız bir buzdolabından biraz fazla faturaya etkisi olur diye tahmin ediyorum.
 

Geri
Yukarı