AMD Sistemler Sorunlu mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de bunu düşündüm daha sonra aklıma şu mantık geldi, bir çok araba kazası olurken uçak kazası olmuyor çünkü milyon tane araba var dünyada uçağa nazaran. Herkes F/P açısından AMD sistem topladığı içni ve Intel pahalı olduğundan dolayı kimse kullanmadığı için yeni sistem kuracaklarda, bu yüzden sorun AMD'de gibi görünüyor. Fakat AMD ile ilgili değil kullanım sıklığıdan kaynaklı. Tabii Ryzenlar yeni yeni stabilite sağlıyor ve RAM uyumluluğu sağlıyor orası doğru fakat olay bu şekilde.

Foruma ne zaman girsem sürekli AMD kaynaklı başlıklar var. Siz nasıl göremiyorsunuz? İlginç.
Görmüyorum mu dedim yoksa sorunun kaynağının net olarak AMD olup olmadığını anlayabiliyor muyuz mu dedim? Sorun belki ekran kartında, belki depolama biriminde, belki yüklediği yazılımlarda, belki sürücülerde. Yani sistemi bozup AMD'yi suçlamak çözüm değil.

Yanlış anlaşılmasın Intel kullanıyorum diye diğer kullanıcılara laf söylemek değil. Herkes bütçesine, zevkine veya ihtiyaçlarına göre tercih yapar. Ama son zamanlarda gerek burada gerekse başka forumlarda açılan konuların çoğunluğu AMD ile ilgili!

Teknolojik ürün alıyorsunuz. Yarın hayatta olacağınızın dahi garantisi yokken, o ürünün sorunsuz çıkmasını nasıl bekliyorsunuz.

Bunlar hep önceki nesillerde yapılan yanlışlıkların, ihmallerin sonucu bilinçlere işlenmiş durumlar. Şu andan bahsetmek gerekirse güncel AMD sistemlerde herhangi bir sıkıntı yok içiniz rahat olsun.

Yanlış anlaşılmasın Intel kullanıyorum diye diğer kullanıcılara laf söylemek değil. Herkes bütçesine, zevkine veya ihtiyaçlarına göre tercih yapar. Ama son zamanlarda gerek burada gerekse başka forumlarda açılan konuların çoğunluğu AMD ile ilgili!
Konuların çoğunluğu AMD ile alakalı olması sorun olduğu anlamını oluşturmaz. Ancak aktif kullanıcı sayısı demektir ki AMD kullanıyor veya ilgilidir. Aynı zamanda Intel ile ilgili başlıklar mevcuttur. Yani bu doğru bir önerme sayılmaz bence. (Bence bu başlıktan, sizinde AMD'yi takip edip merak ettiğinizden bu tarzda bir önermeye yönelmiş olmanız.😀)

Ben ekran kartını da işlemciyi de amd kullanıyorum hiç bir sorun yok

AMD 2.ve 3.nesil işlemcilerle çok yol katetti intelden daha iyi olduğunu söyleyebilirim hiç AMD kullanmamama rağmen işlemcide eskiden çöptüler şuan iyiler ekran kartın da hağla kötüler o bir gerçek.

AMD, fiyat ve performans olarak şu sıralar çok iyi durumda. İnsanlar da Intel'e göre daha fazla tercih etmeye başladı doğal olarak. Ayrıca çeşitli sitelerin hazır olarak sattığı binlerce AMD işlemcili veya ekran kartlı sistem var. Bunları alan birçok kullanıcı da toplama sistemler konusunda deneyimsiz. Haliyle basit bazı şeyleri bile konu açarak veya sorarak halletmeye çalışıyor. Bu da açılan konuları çoğaltıyor. Normal bir durum yani.

Geçtiğimiz yıllarda bir dönem GTX 1050 Ti çok ucuza satılıyordu mesela. O dönem, forumda bir sürü GTX 1050 Ti konusu açılıyordu. Dönem dönem bu tarz çok satılan ürünler ve sistemler hakkında fazla konu açılması onu sorunlu yapmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı