AMD stok soğutucu daha fazla temizlenmeli mı?

O şekilde derken? Termal macun sürmeden takma. Üzerinde zaten ufaktan tırtıklı yapı olur. O da termal macun aracılığıyla işlemci ve ısı aktaran blok arasında tam bağlantı sağlamak için. Fazla derin çizikler olmasın yeter.

Siyah izlerle o şekilde diyorsan sorun olmaz takabilirsin.

Net çekemedim ama sağ üstte gördüğün ince çiziklerden bahsediyorum en başta da vardı yapısal olarak böyle diyorsunuz anladığım kadarıyla.

Dosya Ekleri

• IMG_20250310_145550.jpg
    IMG_20250310_145550.jpg
    89,8 KB · Görüntüleme: 20
Değerler yüksek iyi ama bana göre iyi değil işlemcim 3600 serisi kule tipi kullanıyorum ortalama 63-64 de çalışıyor, ne kadar az derece o kadar performastır hocam.
Bu aslında yanılgı oluyor. İşlemci kendini kısıtlayacak sıcaklığa ulaşmadığı sürece performans sorunu yaratmaz. Bende maksimum 65 derece alıyorum.

Net çekemedim ama sağ üstte gördüğün ince çiziklerden bahsediyorum en başta da vardı yapısal olarak böyle diyorsunuz anladığım kadarıyla.
Aynen.

Değerler yüksek iyi ama bana göre iyi değil işlemcim 3600 serisi kule tipi kullanıyorum ortalama 63-64 de çalışıyor, ne kadar az derece o kadar performastır hocam.

Öyle hocam ilgilendiğiniz için sağ olun olabildiğince sıcaklıklara dikkat etmeye çalışıyorum.

Bu aslında yanılgı oluyor. İşlemci kendini kısıtlayacak sıcaklığa ulaşmadığı sürece performans sorunu yaratmaz. Bende maksimum 65 derece alıyorum.

Aynen.

Tamamdır şimdi macunu süreceğim yardımınız için teşekkürler.

En son yaptığım montajda falan böyle sıkıntılar olmamıştı ama backplate düşerken montajı kolay hale getirmenin yolu var mı? Anakart kasaya montajlı çıkartmaya da üşeniyorum bütün bağlantıları sökmek vesaire gözümde büyüyor.

@MehmetWezon @Movansha

Son düzenleme:
En son yaptığım montajda falan böyle sıkıntılar olmamıştı ama backplate düşerken montajı kolay hale getirmenin yolu var mı? Anakart kasaya montajlı çıkartmaya da üşeniyorum bütün bağlantıları sökmek vesaire gözümde büyüyor.

@MehmetWezon @Movansha
Sökmene gerek yok zaten. Uzun bir tornavida ya da sarjlı tornavida yeter. Tutarken vidalarsın.

Hocam yardım alınız o zaman aksi halde zarar verirseniz, ya da söküceksiniz.

Arkadan bir bant aracılığıyla hafif tutturdum ucundan oturttuktan sonra diğer elimle arkayı tuttum montajladım. Şu anda BIOS ekranındayım ve sıcaklık 36 derece.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı