AMD Sürücü Güncellerken Donma Sorunu

OrkinosBaligi

Hectopat
Öncelikle bilgisayar donanım özelliklerim şu şekildedir;

Dell Inspiron 5521 Notebook

• i5 3337u işlemci,
  • AMD HD8730m ekran kartı,
  • 8 GB RAM,
  • Windows 10 Pro 64Bit

Bilgisayarım dün akşam Windows 7 Ultimate 64bit sürümü idi. Driver güncellemesi geldi güncelleme yapmak için AMD Software'yi çalıştırdım bir süre yüklenme devam ederken bilgisayar bir anda gitti ve mavi ekran verdi. Sonrasında bilgisayarı normal olarak başlatmam mümkün olmadığı için sistem geri kurtarma yaparak kurtardım ve ardından bilgisayara format attım, Windows 10 Pro 64bit'e çevirdim. Sorunun Windows ile alakalı olduğunu düşünerekten tekrardan ekran kartının güncellemesini yapmaya başladım yine aynı şekilde belirli bir noktaya geldikten sonra mouse donuyor bilgisayarda hiçbir işlem yapılamıyor ardından da ekran siyahlaşıyor ve bilgisayar daha da gelmiyordu. Ancak laptopu resetleyerek açabiliyordum. Birkaç kez bunu da denedikten sonra bilgisayar yine çöktü ve açılmaz oldu. Sonrasında tekrar bilgisayar sıfırlama yaptım Windows 10'da da Aygıt Yöneticisi üzerinden güncelleme yapmayı denedim o da eski sürüm olan 15.2 olması gerek yanılmıyorsam onu yükledi şu an. Sorunsuz çalışıyor fakat güncelleme yapamazsam oyunlarda büyük bir ihtimal performans kaybı yaşayacağım. Umarım bana yardımcı olursunuz şimdiden teşekkürler.

Yüklemek istediğim en güncel sürüm driver : Notebook graphics > Radeon HD Series > Radeon HD8700M Series > Windows 10 64bit > Radeon Software Adrenalin Edition 18.4.1 Optional (4/30/2018)

Not: AMD'nin kendi sitesinden driverları kuruyorum daha öncesindede farklı bi siteden kurulum yapmadım. Ayrıca bu forumda da aynı sorunu yaşayan farklı AMD ekran kartları var fakat ben çözenlerin çözüm açıklamasında pek bir açıklayıcılık bulamadım ondan konu açmak durumunda kaldım.

unnamed.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan işyerinde olduğumdan dolayı işlem yapamıyorum fakat akşam ilk işim Recep Baltaş'ın dediği gibi DDU ile kaldırıp yeni sürücüyü kuracağım. Cihazın garantisi yok 4,5 yıl kadar falan oldu alalı umarım sorunum çözülür. Fakat Windows 10'da mavi ekran vermiyor windows 7'de iken vermişti, Windows 10'da direk mause donuyor ekran siyahlaşıyor tepkisiz biçimde kalıyor. Dediğiniz gibi laptopta AMD GPU biraz pişmanlık oldu benim için umarım düzelir düzelmezse de artık yeni kasa toplama işlerine gireceğim sanırım biraz para biriktirip. Yardımlarınız için teşekkürler gelişmeleri akşam bildireceğim.

Not: Ayrıca bir merakım daha var sizce ekran kartımda fiziksel bir arıza varmıdır yanma durumu vs. gibi eğer böyle bir durumla karşı karşıyaysam hiç uğraşmayacağım ekran kartının değişimi bu bilgisayarın 2.el fiyatının yarısını bulacaktır hemen hemen o yüzden başka bir bilgisayar almak daha mantıklı buna para harcamaktansa.

Bir sorum daha var;

Aşağıda attığım resimde AMD'nin sitesinden her zaman kurduğum en üstteki seçeneği kuruyordum, DDU ile sildikten sonra alttaki işaretlediğim seçeneği kursam daha mı iyi olur bu konuda bir fikriniz var mıdır? Yani en azından beni yaşadığım sorundan kurtarır mı?

Inkedamdgpu_LI.jpg

Son düzenleme:
onur32tr dediğiniz doğru o şekilde çalışacağından eminim fakat şöyle bir sorun bulunuyor ki;

Dell'in en son bu kartla alakalı sunduğu driver 2015'te paylaşılmış yani 2015'ın driver'ı, bunun performans açısından bir katkısı olabileceğini düşünmüyorum zaten bugüne kadarda bütün güncel driverları sorunsuz bir biçimde kullanabiliyordum. Ne zaman dün güncelleme geldi ve başlattım bilgisayar kafayı yedi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı