AMD Tabanlı vs Intel Tabanlı Sistem

Sence Hangisi?

• Oy verenlerin toplamı
    89
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konunun amacı tartışmak ama bu gibi ana konudan ayrılan tartışmaların kapatıldığını çok gördüm. AMD veya Intel yerine biraz kişisel tartışmalara döndü gibi geliyor bana.

Ben yeni sistem topladım. 3600X asu ROG STRIX 5700 XT ekran kartı anakart ASUS ROG STRIX X570-F RAM'ler 4000 HMZ 500 SSD
Ops4 Apex fanları % 65 70 sabitle sıcaklık Max 65C 70C arası işlemci OC yaptım otomatik 3.80. 4.00 çıkartıp sıcaklık 55 60 arasi sen hangi oyun için bilgisayar toplucan sana FPS testi yapayim benim sistemle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onlarca arkadaşıma çoğu AMD olan sisten önerdim ve şimdiye kadar birinde bile sıkıntı yok. Şimdiye kadar çok 1050-1050 Ti aldığı için üzgün kişileri gördüm ama RX570TEN çok bir şikayetçi görmedim. En popüler ekran kartı olduğu için bir sorun olunca öne çıkması gayet normal ama sakat bir ekran kartı da değil. Oyun sistemlerinde çoğu kişi uzun süre gitsin diyor ve ben 6 çekirdekli ht'siz bir işlemcinin uzun süre aynı performansı vereceğini düşünmüyorum(eski i5'lere bakınız. Ryzen'lar ilk çıktığında daha iyi oyun performansı olan 4cekirdek i5'ler şimdi çoğu oyunda geride kalıyor ve stutter sorunları yaşıyor. )

Size dediğiniz koşullar için önereceğim işlemci eğer render ve edite ağırlık verecekseniz 3700X veya 3900x. Daha çok oyun oynarım diyorsanız ekran kartına da bağlı olacak şekilde %5-10 daha hızlı olacak olan 9900K. Render için 9700K önermiyorum. O işlemci ile sadece oyun oynayacaksanız tamam ama harici işlerde performansı 3600 gibi bir işlemciye eşit. Ne kadar bütçeniz var bilmiyorum ama 2080 veye daha güçsüz bir ekran kartı kullanacaksaniz 1440P de fark görmezsiniz. (1 ya da 2 tane AMD optimizasyonu berbat olan oyun hariç-FarCry new dawn-hitman 2. ) Sistemi uzun süre kullanacaksanız seneye çıkacak olan yeni konsollar ile AMD optimizasyonunun daha iyi olacağını ve aynı zamanda çekirdek kullanımının da artacağını düşünüyorum.

rx570ten çok bir şikayetçi görmedim.
Şaka mısın sen kardeşim? Dalga falan geçiyorsun herhalde ? Al doya doya incele bunlar gibi yüzlercesi var. Hepsi benzer yani kronik.

Mesajımı düzgün okumayan kişi dalga mı geçiyorsun diyor. Şu anda Türkiye'de açık ara en çok satılan ekran kartı RX570 ve hata olma olasılığı diğerleriyle az bile olsa kullanıcı sayısının fazlalığından dolayı çok daha fazla göze çarpar. WattMan hatası driver sebeplidir ve driveri silip tekrar kurulum yaparak genellikle sorun gideriliyor. Hatta o hatayı hiç görmek istemiyorsanız 19.3. 1 driverini kurun. Sebepsiz yere ondan sonra başladı WattMan hatası.

Arkadaşım senin satış yüzdelerinden haberin olmadığı bellide bu kadar kesin konuşman üzücü. Evrensel ve Türkiye'deki satış yüzdelerine bak öyle gel.

Yine baktım yine AMD RX 570-580-590 en çok satan sonra 1660 Ti veya 1660 var. Ben Türkiye için konuşuyorum ve itiraz ediyorsan kaynak bekliyorum. Ayrıca senin teknoloji haberlerinden bilgin yok 2. Çeyrek sonu raporunda dünya genelinde pazar payı oranları AMD ve NVIDIA için 5 yıldan sonra ilk defa eşitlendi.

O arkadaşa laf anlatamazsın hocam. En son sinirden bir laf söyler kendin uyarı alırsın. Sana tavsiyem sal gitsin. Farklı birisi çünkü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…