AMD, tüm oyunlarda çalışan Radeon Super Resolution teknolojisini tanıtabilir

Makaleler
42
NVIDIA'nın Image Scaling'i duyurmasının ardından AMD, hali hazırdaki FidelityFX Super Resolution (FSR) yeni bir versiyonu için çalışıyor. Bu teknoloji özel tam ekran seçeneğini destekleyen tüm oyunlarda geliştiricilerin eklemesine gerek kalmadan direkt Radeon sürücüsü üzerinden çalışacak.

CES 2022'de duyurulup, Ocak 2022'de yayınlanması beklenen bu teknolojinin şimdilik RX 5000 ve RX 6000 serisi ekran kartları tarafından destekleneceği söyleniyor. Eski ekran kartlarıyla ile uyumlu olup olmayacağı hakkında şimdilik bir bilgi bulunmuyor.

Kaynak;

Tüm oyunlar biraz iddialı olmuş sanki? Ne diyorsunuz hocam?

Sürücü üzerinden çalışacaksa mümkün ama şimdilik özel tam ekran diyor bu da doğal olarak her oyunda yok. Klasik tam ekranda da çalışacak ise neden olmasın? Hali hazırda FSR çeşitli üçüncü parti uygulamalara atılıp her oyunda açılabiliyor. Ancak gecikme, donma gibi sorunlar yaşanıyordu. Bunu sürücü üzerinden direkt çözecek gibi görünüyor AMD.

Katılıyorum, ayrıca grafik kalitesi kısmı ne olacak merak konusu bana göre. Grafikleri patates ezmesine çevirdikten sonra 120 FPS olsa ne olur olmasa ne olur?

Ultra ayarlarda ve FSR'ın ultra quality/quality seçeneklerinde bizzat denediğim oyunlarda memnun kaldım. Ancak FSR'ın asıl hitap ettiği kısmın düşük model ekran kartı, APU vb. kullanıcıları olduğunu düşünürsek adamlar zaten düşük ayarlarda patates görüntüde oynuyor. En azından patateste 30 FPS alacağına patates ezmesinde 60 FPS alsın gözü iki akıcılık görür.

Ultra ayarlarda ve FSR'ın Ultra quality/quality seçeneklerinde bizzat denediğim oyunlarda memnun kaldım. Ancak FSR'ın asıl hitap ettiği kısmın düşük model ekran kartı, APU vb. kullanıcıları olduğunu düşünürsek adamlar zaten düşük ayarlarda patates görüntüde oynuyor. En azından patateste 30 FPS alacağına patates ezmesinde 60 FPS alsın gözü iki akıcılık görür.

Haklısınız hocam kesinlikle fakat ben AMD FSR teknolojisini vb. NVIDIA rakibi olarak gördüğü için öyle söyledim, sonuçta dediğiniz gibi her türlü işine gelir düşük sisteme sahip oyuncuların.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı