AMD ve F/P efsanesi

• Konuyu başlatan pusat57
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 38
  • Görüntüleme 6.699

4670k mı 8350 mi?

• Oy verenlerin toplamı
    70
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında en merak ettiğim kıyaslama i5 4670 vs FX8350.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç AMD kullanmadım. Hep Intel kullandım hiç de pişman olmadım. Hatta yakın zamanda 4430 sipariş vereceğim.

4670K, 8350'den çok daha pahalı olsaydı anlardım ama bence 8350 F/P ürünü değil.

Daha bir suru var ama hemen bunları buldum:

Dosya Ekleri

• 3dmark-1.png
    3dmark-1.png
    7,3 KB · Görüntüleme: 431
  • Gaming_01.png
    Gaming_01.png
    53,5 KB · Görüntüleme: 328
  • x264.png
    x264.png
    6,8 KB · Görüntüleme: 353
  • IMG0041515.png
    IMG0041515.png
    10 KB · Görüntüleme: 331
Ben AMD'nin çok çekirdeklerine ve şu F/P lafları varya işte bunlara kandım. Halbuki İntel alsaydım bir süre ONBARD ile idare eder daha iyide ekran kartı alırdım.

Çogu oyun genelde 2 ile 4 çekırdek desteklıyor. .Ayrıca genelde sistem toplarken butçen kısıtlısya bir AMD işlemci (intele gore ucuz soket ve işlemcı) ve iyi bir ekran kartı ile iyi performans alırsın, iste f/p buradan geliyor. Ayrıca bir işlemcıyı alırken ne amaçla kullanacagında onemlıdır.

Ben fx-6300 kullanıyorum ve bana yetiyor. Ufak bir o.c yaptım 4.2 ghz kadar çıkıyor. Ama fx 8350 kullanmadım bir şey diyemeyecegım. Bu arada işlemciye hiç voltaj vermeden o.c yaptım.

Bence 8350 alacagına bir 6300 alıp ekran kartını biraz yukseltseydın daha iyi olurdu. 760 alacagına 770 alırdın, bu da sana daha iyi fps oranı olarak yansırdı.

Ben FX8350 derim. Ya kasa toplayan bir kişi takmış yok 22nm yok düşük güç tüketimi vs. . .
Hâlbukisi FX8350'nin 125 watt TDP işlemcinin çektiği güç değildir. Ortama yaydığı ısıdır. Millette öyle bir algı oluşmuşki sanki oyunu işlemci oynatıyormuş da en iyi işlemci hangisi ise onu alalım gibisinden. Yapılan testlerde FX8350'nin çektiği maksimum elektrik 80 küsür watt elektrik çekiyor o da %100 yükte yani sentetik testlerde. Senin 1080p'de oyanaycağın oyun FX8350'yi anca gıdıklar çekeceği elektriğide ona göre düşünün.

İşte millette öyle bir algı oluşmuş ki AMD yanıyor cayır cayır. Yok öyle birşey. Fx işlemciler Haswell işlemcilerden çok daha serin çalışmaktadır o kadar yüksek TDP değerine sahipken bile. Alıyorsun intel işlemciyi yapacağın overclock sınırlı bir zamandan sonrası işlemci yanıyor çünkü çok ısınıyor. Ama AMD banamısın demiyor verdikçe ayarı daha fazlasını istiyor. Güzel bir soğutucu ile çok rahat 5 Ghz hıza ulaşanların sayısı oldukça fazla.

Yani bu dediklerim yüzeysel. FX8350'nin çok daha farklı özellikleride var.
Bir şey alırken iyice araştırın ihtiyaca göre seçiminizi yapın. Şu an i5 4670K'nın yapıpta FX8350'nin yapamayacağı bir şey yok. Herhangi biri, biri 8350, diğeri 4670K'lı bilgisayara otursa aradaki farkı anlaması mümkün değil. Ancak sentetik testlerde bir kaç fark çıkıyor. 8350'nin üstün olduğu konular var 4670K'nın da.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı