AMD Vega 56 CrossfireX vs AMD Vega 64 vs Yeni Mimariler

Ekran kartı olarak ne almalıyım ?

• Vega 64

• Vega 56 CrossFireX

• Volta ve ya Navi mimarisini bekle.

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

Kamdi

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sizin fikir ve düşüncelerinizi almak istiyorum. Öncelikle sağlam bir sistem topladım, bu sistemde şu anda ekran kartı bulunmamakta. Bu ekran kartını ne almalıyım ? Sistemime GTX 1080 Tİ takmak istiyorum ama fiyatları çok hoş değil. Ayrıca desteklediği teknolojiler Vega ya oranla az. Bu yüzden ya Vega 56 CFX yapmayı düşünüyorum yada Vega 64 Liquid Edition alabilirim. Yalnız 750W Gold sertifika bir PSU aldım. Bu yüzden doğru bir seçim mi diye düşünüyorum. Eğer 2 ekran kartı alırsam güç yetmeye bilir. Yada Verimli Performans alamam, ki 4K bir ekranda kulanıcağım için bu çok önemli. Acaba Vega 64 4K oyunda akıcı ve uzun ömürlü bir seçim olur mu ? Daha yazılımları çıkmadan 60+ FPS değerler sundu Battlefield 1 de. Bu yazılımlardan sonra %35 performans artışı yaşanabilirmiş teoride. Başka bir seçenek olarak yeni ekran kartlarını beklemeli miyim ? Volta ve Navi yi ?

GTX 1080 Ti Vega'ya oranla hangi teknolojileri daha az destekliyor?

Her ikisinide önermem. Vega 64'ün fiyatı çok fazla. Ayrıca özel soğutmalı modeller bildiğim kadarıyla ülkemizde yok. Vega 56'da aynı şekilde. Bunun yanında güç tüketimleri de belli zaten. Hele CF hiç önermem. Çünkü her oyun CF desteklemiyor. CF için gerekli malzemeler şunlardır;
1- CF destekleyen bir anakart
2- İki ekran kartını taşıyabilecek güçte bir işlemci
3- Bu ekran kartlarını besleyebilecek kaliteli bir güç kaynağı.

Son düzenleme:
GTX 1080 Ti Vega'ya oranla hangi teknolojileri daha az destekliyor?

Her ikisinide önermem. Vega 64'ün fiyatı çok fazla. Ayrıca özel soğutmalı modeller bildiğim kadarıyla ülkemizde yok. Vega 56'da aynı şekilde. Hele CF hiç önermem. Çünkü her oyun CF desteklemiyor. CF için gerekli malzemeler şunlardır;
1- CF destekleyen bir anakart
2- İki ekran kartını taşıyabilecek güçte bir işlemci
3- Bu ekran kartlarını besleyebilecek kaliteli bir güç kaynağı.
Hocam Technopat Vega 56 incelemesinde teknojilerden bahsediyor, daha çıkmamış teknolojiyi bile destekliyor. Ama kart tırt tabi.

1080 Ti varken bu karta aynı performans hatta düşük performans için bu kadar para verilmez. 1080 Ti alıp rahatına bakarsın. AMD Intel'i rahatlıkla patlattı ancak Nvidia karşısında daha silahsız duruyor...

Yalnız arakadaşlar 4K oyunda 60fps değerinin üstü lazım bana. GTX 1080 Tİ bile yer yer bunu sağlayamıyor. 4.000₺ para verdikten sonra bu değerin altına inmek bana koyar. Peki seneye çıkıcak seriler hakkında ne düşünüyorsunuz ?

CF-SLI işlerine bulaşma. Ne GTX 1080, ne de Vega 64 4K Ultra ve High ayarlar için tam olarak yeterli değil. 4K yerine 2K da oynaman senin için daha iyi ve daha uzun ömürlü olur. 4K için daha çok erken. Vega 56 ve Vega 64 modelleri rakipleri olan GTX 1080 ve 1070 modellerinden daha pahalı, bu durumda Nvidia modellerinden birini alman daha doğru olur. Vega kartlar yukarıda söylenildiği gibi tırt değil ama bu fiyatla GTX 1080 ve 1070 yerine alınacak kartlar değil. Vega 64 ve 56 modelleri Nvidia rakiplerine göre daha ucuz olsaydı o zaman bu kartlar tercih edilebilirdi. Zamanla daha da düşeceğini tahmin ediyorum, şu durumda tavsiyem 1080 ve 1070 olur.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı