AMD Vega beklenmeli mi?

Mr Ragnot

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar malumunuz AMD cephesinde, piyasada neredeyse hiç Polaris mimarili RX XXX serisi kalmadı. Ben de çoğu kişi gibi RX 580'i, Freesync ile kombolomayı düşünüyordum ancak bu stok sıkıntısı tüm planlarımı alt üst etti. Ben de GTX 1060 ile 1070'e yönelmeyi düşündüm ancak bir yandan da AMD Vega serisi geliyor, bu haberi de merakla bekleyenlerdendim. Aksilik ya, bu sefer de Vega serisinin tanıtımı 30 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan bir etkinliğe ertelenmiş, ayrıca yetkililer piyasaya sürülmesi o tarihi de hayli geçer diyor, bu konu da canımı sıktı ve açıkçası hevesim kursağımda kaldı, ne yapacağımı bilemiyorum. Vega'yı beklersem tatil biter ve adam akıllı doyamadan hüsrana uğrarım ancak bir taraftan da ben 1060/1070'e yönelince AMD, Vega ile harikalar yaratır diye korkuyorum. Lütfen siz de fikrinizi beyan edin, tavsiyelerinize çok ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1060 yerine RX 580 beklenebilir belki ancak Vega hakkında tam bilgimiz yok ve GTX 1070 gayet güzel bir ekran kartı. Bütçe varsa 1070 alın.
Hocam, RX 580 için madenciler taa eylül ayındaki stokları bile ön siparişle almışlar ve normalin bayağı bir üstünde fiyat vermişler, açıkçası RX 580'e 1500 TL üstü vermem ancak 1070'e gelince de 1080p'de darboğaz yapması beni korkutuyor. O karta ekstradan en azından 144 hz de alınmalı, kafamda deli sorular...

4K değil de, 1080p'ye uzun ömürlü bir şey istiyorum, o yüzden 144hz'den filan bahsettim. Bütçe de maks. 5000 Tl civarı olur. Sistem önerilerine açığım. Şahsi olarak işlemci, anakart vb. çok önemli değil zaten video render filan yapmayacağım sadece oyun oynamak istiyorum bu yüzden ekran kartını maks. tutmak istiyorum. Ancak işlemcinin de darboğaz yapmasını istemiyorum. ;)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı