AMD Vega Beklenmeli mi ?

Neredeymiş o video ben de göreyim birlikte güleriz. AMD işlemci tarafında güzel geldi ama ekran kartı tarafında hala mevcut kartları allayıp tekrar piyasaya sürme peşinde. AMD HBM2 ramleri piyasaya çıkartmadan Nvidia ile kapışamaz. Vega çıktığında da GTX1070 ayarında olacaktır. Hevesin kursağında kalmasın gülerken.
Nereden biliyorsun? 1080'in rakibi olacağını söylediler.

@Asabi
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kesinlikle bekleyeceğim bir GPU. GTX 1080 almayı düşünüyordum, Freesync daha ucuz olduğu için hem, bir de AMD hoş ya :)

@Asabi
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu Vega'nın time spy test sonucu;
vega.JPG

Bu da GTX1070'in time spy test sonucu;
1070.JPG

Kaynak wccftech.com
Bunlara bakarak gülmeye devam edebilirsin.
Daha önce RX480'i de GTX1070'e hatta GTX1080'e denk gelecek diye söylentiler çıkmıştı. Sonuç ortada.

Vega'nın tek bir modeli yok. Ayriyetten, bu testler oyun testlerini birebir yansıtmaz. Farklı testlerde farklı ekran kartları önde olabilir. Her GPU'nun alanında iyi olduğu bir test vardır.

Zaten verdiğim videoyu izlerseniz, 1080'in üstüne bir oyun performansı verdiğini görürsünüz.

Vega'nın tek bir modeli yok. Ayriyetten, bu testler oyun testlerini birebir yansıtmaz. Farklı testlerde farklı ekran kartları önde olabilir. Her GPU'nun alanında iyi olduğu bir test vardır.

Zaten verdiğim videoyu izlerseniz, 1080'in üstüne bir oyun performansı verdiğini görürsünüz.
RX Vega 10, RX Vega 11 diye 2 modeli var bilindik? Bir de Haziran'dan önce çıkma ihtimali var mı?

Kaç modele sahip olduğunu bilmiyorum ama Haziran'dan önce çıkmaz diye düşünüyorum.

@Asabi
Diss to Nvidia.

Kaç modele sahip olduğunu bilmiyorum ama Haziran'dan önce çıkmaz diye düşünüyorum.

@Asabi
Diss to Nvidia.

Yapmayın ya :( LYS'den önce toplamam lazım sistemi.

@Asabi
Diss to Nvidia.

Kart çıktığı zaman hayal kırıklığına uğrayacaksınız. GTX 1070 de Battlefront'ta 4K 60fps veriyor. Vega'nın olup olacağı da o kadardır.
Sağa sola "Diss" atmakla kart daha iyi olmayacak.
Ekran kartı için wccf.com'u takip edin. Time spy testi yeni düşmüş mesela.
En detaylı ve güncel haberleri oradan bulabilirsiniz. Tabi ingilizce.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı