Ne varmış konuda sadece okurlar hangisini tercih eder diye sordum.
Yeter artık bıktık bu konulardan :/
Cevap belli, Modele ve fiyata göre değişir.
Ne varmış konuda sadece okurlar hangisini tercih eder diye sordum.
Yeter artık bıktık bu konulardan :/
Cevap belli, Modele ve fiyata göre değişir.
İşlemci bazında söyledim zaten hocam.NVIDIA > AMD
Başlıkta da belirtiğim gibi Intel mi AMD mi?
AMD 5000 serisi: Emin misin dostum?
11. nesil işlemcilere iyi demek için işlemcilerle hiçbir alakan olmaması gerekiyor.
Intel Core i5 11600K 3.90GHz 12MB Önbellek 6 Çekirdek 1200 14nm İşlemci | ITOPYA
Intel Core i5 11600K 3.90GHz 12MB Önbellek 6 Çekirdek 1200 14nm İşlemci En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile BX8070811600K ITOPYA'da.www.itopya.com
AMD RYZEN 5 5600X 3.7GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm MPK İşlemci | ITOPYA
AMD RYZEN 5 5600X 3.7GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm MPK İşlemci En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile 100-100000065MPK ITOPYA'da.www.itopya.com
Fazla söze gerek yok karşılaştırmayı siz yapın.
Dikkat edersen performans açısından konuşuyorum, fiyat hakkında bir şey söylemedim. Arkadaş "AMD mi, İntel mi" diye sormuş, F/P bir sistem toplamamızı istememiş.Sadece işlemciye bakıyorsun, yazık. Ben bunları yazmaktan bıktım ama siz bunları araştırmamaktan bıkmadınız. Intel zaten işlemciyi ucuz tutuyor, diğer yerlerden batırıyor.
11600K'yi alıp kullanabilmek için 2000 liralık anakart masrafını unutuyorsun.
OC yapacaksın illa ki, boş boş oturmak için K almadın. En az LF-240 alman gerekiyor yoksa ısınıyor. 900 TL.
Alacağın Z serisi anakartların çoğu 8+4 EPS güç beslemesine sahip. Yani PSU'da 8+4 yoksa PSU masrafı. Dönüştürücüler verimli olmuyor.
5600X için B450M-S2H bile yeterli.
OC yapmak için SE-234 ARGB yeterli. 500 TL'ye satılıyor.
B450M-S2H'de tek 8 EPS güç beslemesi var. Neredeyse bütün PSU'larda var.
intel tab2 eğer paran yoksaBaşlıkta da belirtiğim gibi Intel mi AMD mi?
Sistem alırken sadece işlemciye bakılmıyor maalesef. Bilgisayar sadece işlemciden ibaret değil. Konunun AMD vs Intel olması bir şey değiştirmiyor. Bana ne performanstan? Cebimden fazladan kaç para çıkıyor farkında mısın? 5800X alabiliyorum neredeyse o paraya. 11600K parasına 5800X dizebiliyorum. Biraz düşünmek gerek yazmadan önce.Dikkat edersen performans açısından konuşuyorum, fiyat hakkında bir şey söylemedim. Arkadaş "AMD mi, İntel mi" diye sormuş, F/P bir sistem toplamamızı istememiş.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.