AMD vs Intel

@farukomr madem üzgün attın sen de Intel'in F/P olduğu fikrine katılıyorsun. F/P AMD işlemci bekliyorum senden.

Modelden modele değişecek bir durum. Mesela 10700KF Ryzen 5 5600X fiyatında ama Ryzen 5 5600X'e göre hem 2 çekirdek fazlası var hem de oyunlarda daha çok FPS veriyor. O yüzden Intel daha iyi AMD daha iyi demek doğru olmaz o fiyatta en iyi işlemci ne ise o alınmalı.

Başka bir sürü etken var Intel almamak için.

Peki yayıncılar neden hep Intel kullanıyor?

Yayıncılar bir kriter mi oldu artık? Futbolcular neden Beats by Dre kulaklığı takıyor diye sormak gibi olmuş. İsteyen Intel kullanır isteyen AMD hem yayıncının sponsoru varsa da ne veriyorsa onu takar. Bana bedava ver AMD sistemimi Intel NVIDIA olarak değiştireyim.

AMD fanboyları çoktan gelmiştir de ben yine de yazayım. Şu an için AMD performans ve ısı değerleri olarak Intel’in önünde ama düşük bütçede Intel hala çok avantajlı. Eğer ki Intel 12. nesil ile Ipc değerleri olarak güzel bir zıplama yaparsa AMD şimdiki kadar rahat olmaz.

@farukomr madem üzgün attın sen de Intel'in F/P olduğu fikrine katılıyorsun. F/P AMD işlemci bekliyorum senden.

Başka bir sürü etken var Intel almamak için.

Ya hocam elbette ben sadece tek bir tane örnek verdim. Atıyorum sadece oyun oynayacak adam i3 10100F ile i5 10400F alması daha mantıklı olur çünkü rakiplerine göre daha ucuz. Ama atıyorum Ryzen 7 5800X mi daha iyi olur Intel 11700k mı derseniz direkt ryzen 7 5800x derim. Burada demek istediğim o fiyat segmentinde hangisi daha F/P ise onu almak.

Ya hocam elbette ben sadece tek bir tane örnek verdim. Atıyorum sadece oyun oynayacak adam i3 10100F ile i5 10400F alması daha mantıklı olur çünkü rakiplerine göre daha ucuz. Ama atıyorum Ryzen 7 5800X mi daha iyi olur Intel 11700k mı derseniz direkt ryzen 7 5800x derim. Burada demek istediğim o fiyat segmentinde hangisi daha F/P ise onu almak.
Hocam çok karışık konuştunuz. Ben şimdi oyun için hangi işlemciyi almalıyım. AMD Ryzen sizce mantıklı mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı