AMD vs NVIDIA Ekran kartı

jinn79

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, daha önce konu açmıştım ve RX 6700 XT ekran kartlı bir sistem almaya karar vermiştim, yakın fiyatlara 3060'lı sistemler buldum ve biraz kafam karıştı. Birkaç yazı okuduğum zaman AMD'nin 4-5 yıl içerisinde yazılım desteğini kestiğini öyleyenler var. Ne yapmalıyım sizce kafam epey karıştı. Gerek "DLSS" ve "Shadow Play" tarzı özellikler aklımı çeliyor. AMD kartlarının ne özellikleri var tam olarak bilmiyorum. Bu iki konu hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim. İyi sosyaller.

Merhaba, daha önce konu açmıştım ve RX 6700 XT ekran kartlı bir sistem almaya karar vermiştim, yakın fiyatlara 3060'lı sistemler buldum ve biraz kafam karıştı. Birkaç yazı okuduğum zaman AMD'nin 4-5 yıl içerisinde yazılım desteğini kestiğini öyleyenler var. Ne yapmalıyım sizce kafam epey karıştı. Gerek "DLSS" ve "Shadow Play" tarzı özellikler aklımı çeliyor. AMD kartlarının ne özellikleri var tam olarak bilmiyorum. Bu iki konu hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim. İyi sosyaller.

FSR teknolojisi NVIDIA'nın DLSS teknolojisi ile aynı RX 6700 XT RTX 3070 kartlarla kıyaslanıyor yani 3000 series NVIDIA'dan daha iyi AMD.

Merhaba, daha önce konu açmıştım ve RX 6700 XT ekran kartlı bir sistem almaya karar vermiştim, yakın fiyatlara 3060'lı sistemler buldum ve biraz kafam karıştı. Birkaç yazı okuduğum zaman AMD'nin 4-5 yıl içerisinde yazılım desteğini kestiğini öyleyenler var. Ne yapmalıyım sizce kafam epey karıştı. Gerek "DLSS" ve "Shadow Play" tarzı özellikler aklımı çeliyor. AMD kartlarının ne özellikleri var tam olarak bilmiyorum. Bu iki konu hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim. İyi Sosyaller.

NVIDIA da DLSS 3.0'ı 3000 serisi kartlara getirmiyor. NVIDIA da sütten çıkmış ak kaşık değil o konuda. 6700XT saf kas gücü olarak 3060'dan bayağı güçlü bir kart. DLSS olmasa da 3060'tan iyi performans verecektir. Keza, FSR 2.0 var. DLSS'ten sadece bir tık daha kötü bir teknoloji. FSR 3.0 ile Frame Generation muhabbeti AMD kartlara da gelecek. 6700XT seçin.

Adamlar FSR çıkarıp peygamberler döneminde kalma kartlara bile destek sağladılar. Yok öyle bir şey.

Her iki tarafta da ekstra FPS özellikleri var. Nvidia'nın RT avantaji mevcut ancak RTX 3060 gibi bir kart için pek bir anlam ifade etmiyor.

Siz ödeyeceğiniz miktarla alacağınız maksimum performansa bakmalısınız. RX 6700 XT, RTX 3060'a göre daha güçlü bir kart. Bu net.

Ben NVIDIA tercih ederim bilmiyorum AMD biraz loto gibi bazı kişilerde sorunsuz bazı kişilerde birçok sürücü sıkıntısı çıkarabiliyor. Belki çok param olsa korkmaz alırdım sorun olsa satar değişirdim ama sınırlı bir bütçe varsa işi şansa bırakamazdım varsın 20 FPS az alayım sorun değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı