AMD vs NVIDIA

Ascendency

Hectopat
Makaleler
3
Hayatımda sadece NVIDIA ekran kartları kullandım. 1 yıl sonra inşallah donanımı yenilemek istiyorum. AMD mantıklı olur mu? En yeni çıkan kartı almayı düşünmediğim için (yine de ortalama üstü bir kart olmasını istiyorum.) şu anki kartları önerebilirsiniz. Üst sınır 5.000 TL olabilir. Lütfen şu anki fiyatlara göre hesaplamayın.

Gereksinimler
- Sıcaklığın düşük olması, 80-90lara çıkmaması. Mesela GTX 1050 Ti kullanıyorum, sıcaklık limiti 85 olmasına rağmen yük altında 71 üstüne asla çıkmıyor. Markaya göre değişiyor mu bilmiyorum.
- 4 ya da 6 GB olmalı. Duruma göre daha yüksek olabilir.
- Ani FPS dropları yaşatmamalı.
- Son oyunları yüksek ayarlarda 60 ya da 80 FPS oynayabilmeliyim.
- Ek teknolojiler açısından avantajlı olması. Mesela RTX kartlarda DLSS var ama ne kadar avantaj sağlıyor bir bilgim yok.
- Kartın 3-4 yıl götürmesi gerekiyor.
- Kartla mining yapılmayacak. Oyun ve ayda bir 2-3 dakikalık bir tane 1080p videoyu renderlemek amacıyla kullanılabilir.
- i5 10400 veya seçeceğiniz başka bir Intel/AMD işlemciyle darboğaz yaşatmamalı.
- Çoğu oyunda ortalama FPS değerleri nasılsa ona göre bir monitör önerilebilir. 144Hz monitör alıp 60 FPS almak istemem.
- Rakibinden daha ucuz olması. Yani eşit olupta fiyatı pahalı olursa bir anlamı olmaz.
- Tercihen 2 ya da 3 fan olabilir.
- 1080p kullanmayı düşünüyorum. Önerilen kartın kalitesine göre 4K veya 8K da olabilir.

Fanlar gelip kafasına göre öneri vermezse mutlu olurum. Sonuçta inşallah alırsam buna para harcanacak.

Son düzenleme:
Bir yılda neler değişir bilinmez. Performans ve teknoloji tarafında hep bir yarış var. Fiyat geride kalanın indirmesi, önde gidenin bindirmesi şeklinde gidiyor. Değişime karar verdikten sonra o andaki duruma bakarak aynı ay içinde bir karar vermek lazım. Bugün ortada ekran kartı bile yok, gelecek senenin hayalini kurmak zor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı