AMD vs NVIDIA

Selamlar ben Haziran'da bir bilgisayar alacağım fakat ekran kartının NVIDIA mı yoksa AMD mi olacağına karar veremedim. Bazı AMD kullanıcıları AAA oyunlarında AMD'nin önde olduğunu fakat konu FPS oyunlarına gelince AMD'nin sıkıntı yaptığını söyledi, sizce AMD mi almalıyım yoksa NVIDIA mı?

Değiliz herkes gibi sıradan, hamdolsun AMD'ci yaratmış yaradan. :D

O sizin hatanız benim fikrimce.

Görüntünün çamur olmasından iyidir hocam gerçekten berbat ediyor görüntüyü insanın oynayası gelmiyor. Fps 30'un altına düşmediği sürece benim için normal.

RX 7700 XT vs 4060 Ti.

7700XT vs 4060 Ti yerine 9060XT 16 GB vs 5060 Ti 16 GB ekran kartlarını karşılaştırın. 4060 Ti 16 GB'da uygun bulunursa alınabilir ama 7700XT tavsiye etmem. Tensor çekirdeklerine sahip olmadığı için Ray Tracing, dlss/fsr ve Frame Gen konularında tensor çekirdeğine sahip ekran kartlarına oranla oldukça geri kalıyor.

RX 7700 XT vs 4060 Ti.

4060'ın hiçbir türlüsü alınmaz malum normal 4060'a 8/gb VRAM koyup 128-BIT diye ucuza satıyorlar fandomları da yiyor tabii.

Ya bende öyle düşünüyorum; fiyat performans olsun, YouTube oyun testleri falan full 7700XT önde ama AMD bana sıkıntı yaratır mı? Ondan endişeliyim.

Yaratmaz 12 GB VRAM sana yeni nesil oyunlar için FSR gayet yeterli olur ancak bütçen kısıksa NVIDIA alma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle ve kesinlikle Intel ARC diyeyim de iyice karışsın ortalık :)
Ha bu arada gerçek fikrim, yapacağın işe göre:
  • YZ için ise Nvidia, sonra Intel derim.
  • Grafik, video işleme içinse AMD zira büyük programlarda sorunsuz, aynı paraya daha fazla saf güç kesin.
  • Oyun için alıyorsak, oyuna göre, hatta çözünürlüğe göre derim.
-- Ray tracing falan yoksa, Nvidia için özel optimize edilmiş bir oyun değilse, orta ayarlar yetiyorsa (görüntü için değil oyun oynamak için alıyorsam) AMD.
-- Yeni oyun, süper görüntü, yüksek yenileme hızı ise Nvidia.
+ Ha ben her şeyi yapacağım, öyle uç değerler bana lazım değil alayım geçeyim, bir de ucuz performans olsun diyenler için ARC derim.
Ama model konusunda tavrım belli: param çoksa en üst modelin bir altını alırım her zaman. Satması kolay, bir sonraki yükseltmeye uygun olan o oluyor çünkü hep hangi marka olursa olsun.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı