AMD Zen İşlemciler vs Intel Skylake

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
AMD'nin ZEN mimarisi İ7 6700k'dan daha uygun fiyata olur F/P urunu olur diye bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şubat ayına kadar bekleyeceğiz. Tahminimce en üst işlemcisi 6800K kadar performanslı olacaktır.

Açıkcası ben ZEN'lerin 6700K'yı geçebileceğini pek düşünmüyorum. Ancak f/p ürünleri olacağı şüphesiz. İntel kullanan biri olarak, 'Keşke AMD geçse' diyorum. Geçsinde rekabet artsın. Bizlere yansıyacaktır.

Açıkcası ben ZEN'lerin 6700K'yı geçebileceğini pek düşünmüyorum. Ancak f/p ürünleri olacağı şüphesiz. İntel kullanan biri olarak, 'Keşke AMD geçse' diyorum. Geçsinde rekabet artsın. Bizlere yansıyacaktır.

O kadar yıl üzerinde çalışıp 6700K'yı geçemeyecekse yeni işlemci çıkarmaya ne gerek var ki? AMD rekabet istiyorsa tepe işlemcisinin eğdeğeri 6700K değil 6850K olmak zorunda. Ben yeni AMD tepe işlemcisinin yeni çıkacak kabylake 7700K'yıda geçeceğini X99 6900K ile yarışacağını düşünüyorum.

RX480, önceki jenerasyona benziyor.
RX480 = R9 280
RX580 = R9 380 gibi. Bu nedenle RX480'i GTX 1080 ile eşlemek hata olur. AMD piyasaya orta seviye ekran kartlarını çıkardı. Daha nasıl ekran kartı çıkaracakları belli değil. Zaten bu güçte bir ekran kartını bu kadar ucuza sattıklarını unutmayın. AMD'den ümidinizi kesmeyin derim.

Zen'e gelince, bence iyi bir işlemci serisi olacaktır. AMD FX serisinde çuvalladı diye bu serinin kötü olacağını düşünmeyin derim. AMD Athlon efsanesini biliyorsunuzdur diye düşünüyorum.

O kadar yıl üzerinde çalışıp 6700K'yı geçemeyecekse yeni işlemci çıkarmaya ne gerek var ki? AMD rekabet istiyorsa tepe işlemcisinin eğdeğeri 6700K değil 6850K olmak zorunda. Ben yeni AMD tepe işlemcisinin yeni çıkacak kabylake 7700K'yıda geçeceğini X99 6900K ile yarışacağını düşünüyorum.
Bende öyle düşünüyorum. AMD'nin Intel'i geçmesini çok istiyorum :D Bu sözümle sanki fanboy'a benzedim, ancak değilim. Zaten testlerde İ7 6900K'yı render performansı olarak geçmişti. İnşallah öyle olur. Ayrıca, eminim ki Zen, İ7 6700K'yı geçecektir.

AMD'nin Athlon'dan beri Intel'i geçme gibi bir çabası zaten olmadı. AMD daha çok giriş-orta seviye kullanıcılara hitap etmeyi, Intel'e ulaşamayan (maddi olarak) kullanıcıları kazanmaya yönelik CPU'lar çıkarttı. Yani fiyat/performans ürünleri ile uğraştı durdu. Bunun ZEN ile de değişeceğini şahsen düşünmüyorum, umarım yanılırım. Fakat Intel'in yine bir tık altında olacağı kanısındayım.

Sonuç olarak ZEN CPU'ların fiyatlarını da gördükten sonra yine f/p ürünleri olacağı ortada. Kimileri 350 dolarlık bir ZEN CPU'nun, 6900K'yı yüzde 2 geçeceğinden bahsetmiş. Yok öyle bir dünya maalesef.

AMD'nin Athlon'dan beri Intel'i geçme gibi bir çabası zaten olmadı. AMD daha çok giriş-orta seviye kullanıcılara hitap etmeyi, Intel'e ulaşamayan (maddi olarak) kullanıcıları kazanmaya yönelik CPU'lar çıkarttı. Yani fiyat/performans ürünleri ile uğraştı durdu. Bunun ZEN ile de değişeceğini şahsen düşünmüyorum, umarım yanılırım. Fakat Intel'in yine bir tık altında olacağı kanısındayım.

Sonuç olarak ZEN CPU'ların fiyatlarını da gördükten sonra yine f/p ürünleri olacağı ortada. Kimileri 350 dolarlık bir ZEN CPU'nun, 6900K'yı yüzde 2 geçeceğinden bahsetmiş. Yok öyle bir dünya maalesef.

Türk sinemasındaki klişe gibi zengin züppe intel ve fakir gururlu AMD'nin aynı kız için mücadelesi geçmişte kaldı devir artık parayı bastırıp performans alma devri AMD hesaplı satış politikasına rağmen intel ile başedemedi. Artık bu sektörde varolmak için işlemci üretim politikasını değiştirmek zorunda yoksa bir süre sonra silinip gidecek sadece ekran kartı üretmek zorunda kalacaklar.

• Beğen
İfadeler: GCN
Türk sinemasındaki klişe gibi zengin züppe intel ve fakir gururlu AMD'nin aynı kız için mücadelesi geçmişte kaldı devir artık parayı bastırıp performans alma devri AMD hesaplı satış politikasına rağmen intel ile başedemedi. Artık bu sektörde varolmak için işlemci üretim politikasını değiştirmek zorunda yoksa bir süre sonra silinip gidecek sadece ekran kartı üretmek zorunda kalacaklar.

ZEN'lerin fiyatlandırmalarına bakın google üzerinden. Zaten SR7 dedikleri modelin birisi 350 dolar diğeri 500 dolar olarak görünmekte. 6700K 350 dolar gibi bir etikete sahip. Yani 500 dolarlık 8/16 çekirdek-izlekli bir SR7'nin 350 dolarlık bir 4/8 çekirdek-izlekli 6700K'yı geçmemesi kabul edilemez sızdırılan bu ücretlendirmelere göre. SR3 ve SR5 modelleri ile 150-200 dolar olarak etiketlenmiş.

Yani AMD'den, silinip gitmemek için iyi performans göreceğiz fakat eskisi gibi düşük fiyat göremeyeceğiz gibi.

• Beğen
İfadeler: GCN
AMD'nin SR7 ile hedefi Skylake veya Kaby Lake, yani 6700K veya 7700K'yı geçmek değil. Onlar SR7 serisine göre zaten alt düzey işlemci kalacaklar. AMD burada 5960X, 6900K gibi üst düzey işlemcilere oynuyor. SR7 modelini 6700K ile veya 7700K ile karşılaştırmanın haksızlık olduğunu düşünüyorum. 350 dolarlık işlemci ile 6800K, 500 dolarlık işlemci ile de 6900K ile kapışacağını, belki geçeceğini düşünüyorum. Beni asıl meraklandıran ise, AMD bu işlemcileri piyasaya sürdükten sonra intel ne yapacak? Umarım AMD'ye haksız rekabet davası açmaz :D
Dalga bir yana, intel de fiyatı aşağı çekmek zorunda kaldığında, bizim için yani son kullanıcı için en iyisi olacak :) 6700K gibi bir işlemciyi belki 1000TL'nin altında bir fiyatta bile görebiliriz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı