Amerika deneyimim

Amerika'dan dönmeli miyim ?

• Oy verenlerin toplamı
    183
  • Anket kapandı .
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burada ne görüyorsanız hepsi 2.28$. S8 aylık 16.83 dolar taksitle, S8+ aylık 20.17 dolar taksitle, S7 ise 399$. Lenovo Celeron işlemcili laptop 279$. Diğer fotoğrafta da Obama'yı görüyorsunuz :ROFL:
Kahkaha attım, geçmiş olsun. :LOL:
Sağolasın.
Her şey iyi güzel hoş ve görüyorum ki çok mutlusun ve hep mutlu olursun umarım ama
Amerikan bayrağı nedir ya ? :) bilemiyorum belki de ben çok eski kafalıyım :LOL:
Umarım kardeşim, umarım sizlerde mutlu olursunuz. Amerikalıyım artık, bayrak böyle :ROFL:
@Carl G. hocam orada evler genellikle müstakil mi yoksa apartman mı?
Karışık, Los Angeles'ta gökdelenler, apartmanlar var iken, Arizona'da müstakil tek katlı evler var, benim ev 2 katlı, 450 dolar kira ödüyorum -elektrik felan hepsi içinde-.

Dosya Ekleri

• herşey 2.28.png
    herşey 2.28.png
    285,8 KB · Görüntüleme: 177
  • lenovo.png
    lenovo.png
    231,7 KB · Görüntüleme: 180
  • obama.png
    obama.png
    151,1 KB · Görüntüleme: 179
  • s7.png
    s7.png
    167,6 KB · Görüntüleme: 180
Son düzenleme:
Bu biraz ufak bir rakam gibime geldi. Normalde varoş mahalleler de olan apartmanlarda kira $500'dan başlıyor.
en ucuzu buydu ileride yeni eve taşınacağım, fiyatlar pahalı değil, yukarıdaki mesajlarımda Arizona'nın diğer eyaletlere göre daha ucuz olduğunu belirtmiştim.

Farkettin mi bilmiyorum ama Türkiye ile Amerika ekonomik yönden karşılaştırılacak bir ülke değil.
Ekonomik yönden Amerika'yı karşılaştırıcağın ülke Çin'dir ayrıca arkadaş alım gücünden bahsetmiş Amerika'daki alım gücü Türkiye'ye göre daha yüksek sen 10 kilo et alabiliyorsan o adam 20 kilo alıyor en basitinden bir örnek.

Öncelikle nerede mutluysanız orada devam edin bence. Fakat yanlış biliyorsam düzeltin beni, Arizona ve Texas tarzı eyaletler biraz daha ırkçı değiller miydi? Malum güney eyaletlerinde bu durum biraz daha açık olabiliyor da. Benim bir arkadaşım Dallas'da biraz sorun yaşamıştı bu konuda. Saldırı falan olmamış ama biraz dışlandığını hissetmiş kendisi. Bir sorun yaşadınız mı mesela siz?

Ekonomik yönden Amerika'yı karşılaştırıcağın ülke Çin'dir ayrıca arkadaş alım gücünden bahsetmiş Amerika'daki alım gücü Türkiye'ye göre daha yüksek sen 10 kilo et alabiliyorsan o adam 20 kilo alıyor en basitinden bir örnek.
Ben de zaten demek istiyorum ki bu iki ülke karşılaştırılamaz. Türkiye ve Amerika para birimi eşit olsa sence böyle bir durum olur muydu?

Üniversiteyi Amerika'da okumak için neler yapmam lazım bilginiz var mı ?

Ayrıca orada maaşlar nedir ?
Mc Donalds'da KFC'de Burger King'de Dominos'da ya da lüks bir lokantada.

Mesela orada kasiyerlik ya da lc waikiki çalışanı ne kadar maaş alıyor?

Mc donaldsa bir gün içerisinde bahşiş kaç dolar oluyor mesela ?

Bahçeli + garajlı tek kat müstakil evler ne kadar ?

Silicon Valley'e gezi yapmayı düşünüyor musunuz ?

Teşekkürler. :)

“Kedi Uzanamadığı Ciğere Mundar Der”.
Sözü aradın mı bilmiyorum ama bilip bilmeden konuştun. Amerika'da yaşama gibi bir durumum yok zaten. Ben sadece karşılaştırma yaptım ki karşılaştırma bu iki ülke arasında yanlış bir şey. Ayrıca merak ettiğim şey benim böyle bir karşılaşmadan bahsederken edinemediğim bir şeyi beğenmeme durumumu nasıl böyle bir konudan çıkardın acaba işin ucun da kahinlik falan mı var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı