Amerika deneyimim

Amerika'dan dönmeli miyim ?

• Oy verenlerin toplamı
    183
  • Anket kapandı .
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardeşim orada 9950 doları 9950 Türk lirası olarak düşüneceksin.

Dediğiniz gibi senede, senede 1000 dolar Amerika'da insana koyacak bi para değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sudan bile ÖTV alınıyor artık. Vergi cehennemi ülkede yaşıyoruz. Araba alırken 2 adet devlete alıyoruz. Nasıl yakın olacak söyler misin? Ütopyada yaşamayın.

“Kedi Uzanamadığı Ciğere Mundar Der”.

Bu arada beyler, şu polis şiddeti olayı abartılıyor olabilir, şu an burada saat 12 buçuk, 1 saat önce polis siren sesleri geldi, baya bi siren sesi duydum, az sonra ise ileride çarpışma sesi geldi, 99 model bir Nissan Skyline kaktüslere -saguarolar- çarpa çarpa geçmiş, daha sonra ağaca çarpmış, -gitti güzelim Skyline - abi ben hayatımda bu kadar polis arabasını bir arada görmedim, Sheriff yazılı 2009 model diye tahmin ediyorum 9 tane Ford Crown Victoria vardı. Adamın suçunu duyunca şok oldum, adam polis arabası çalmaya çalışmış -hatta çalmış geri bırakmış gül gül yarıldım kafa bir milyon galiba, 1 saattir kovalıyorlarmış, olay yeri bizim eve 5 dk felan uzaklıkta. Neyse adam arabadan indi buna silah çektiler, yanında biri daha vardı, adamı alıp götürdüler, adam ana avrat küfür etti, polis de sus artık gibi bişey dedi, yani ana avrat kaymasına rağmen şiddet uygulamadılar.

Dostum hayatını kurtarmışsın diyeceğim tek şey bu. Ben de eğitim gerekçesi ile biraz da baba parası yardımıyla Kanada'ya gideceğim Allah izin verirse Hayırlısı bakalım.

"Amerika bizi kıskanıyor" Cidden bu yüzden mi kıskanıyor?
Yazıları okurken ben kendi ülkemden utandım.
Şanslısın hocam amerikada yaşadığına şükret ve asla bu topraklara gelme. Uzaktan falan sev. Çokta sevilecek birşey kalmadı türkiyede zaten. Ortalık gerici dolu. Bu ülkenin oteline bile gelmeye değmez.
Amerikada çalış biraz daha birikim yap kanadaya tatile falan git. Oranın doğası güzeldir.
Birde bu ülkede asgari ücret alanlar nasıl geçiniyorsa doğrusu geçinemiyor fakat onlara göre dış güçlerin oyunu falan. Bu cahil insanlar kendi sonlarını kendi hazırlıyorlar ve bizide bu ülkede buna sürüklüyorlar. Yakında ekonomik kriz dahada yoğunlaşır artık.
Son zamanlarda olan ekonomik sıkıntılardan sonra Akp'lilere sorduğumda halen pişman değiller. Brunson tiyatrosuna inanıyorlar.
Üstelik bildiğim kadarıyla amerikada ırkçılık çok yok diye biliyorum günümüzde.
Bakın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Mesela videoda o kadının baş örtüsünü çektiğinde insanlar o adamı tutuyor ve çekişiyor.
Birde işin en acınası olayı ben bir sisteme maaştan fazla para vermiş olmam.
Ya şu an bilgisayarda texture flickering denilen bir sorun yaşıyorum ve bu sorunun tek çözümü ayriyetten yeni bir kasa ve bilgisayar alıp onu kullanmak fakat onu alacak maddi imkan bile yok.
Bu ülkede görülecek birşey yok, kalmadı artık.

GTA gibi ülke maşallah [emoji16]

Bu arada internet fiyatlarıda ucuz, 950mbps internet +TV 89.90$. Ucuz derken tabi 1800$ maaşa göre ucuz. Yoksa TL'ye çevirirsek 650 lira civarı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…