Amerika deneyimim

Amerika'dan dönmeli miyim ?

• Oy verenlerin toplamı
    183
  • Anket kapandı .
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardeşim bi bitmediniz, sanane abicim bundan, sen git de doları felan düşürsene burda benimle tartışacağına.
Düşünmeyen mi var onu ben ülkemi her halükarda düşünmek zorundayım. Yaşadığım, uğrunda nice fedakarlıklar yapılarak kurulan ülkemi elbet düşüneceğim. Ama senin bu yaptığın o doların artmasından da beter bir hareket. Sen konumunu değiştirmişsin, bayrağını takmışsın. Tamam abi artık orayı benimsemişsin yani. Anket neden? Bayrak o milleti temsil eden her şeydir. Ki onu da profil yaptıysan oraya aitsindir bence, hele ki bizden nefret eden bir ülke ise o da.
Seni neden bu kadar gerdi dostum? Bırak koysun. Bana ya da sana bir zararı yok. Kendi tercihidir. Sorgulamak bizlere düşmez.
Düşüncemiz merak edilmiyor mu? Dile getirdim. Ben herkesin düşüncesine saygılıyım.

Gereksiz vatanseverlik yapmayın. Amerika vatandaşlığı verecek olsalar Yiğit Bahadır Çakıcıoğlu yerine Yiğit Scott Çakıcıoğlu bile yaparım. Profil fotoğrafıma Amerikan bayrağı da koyarım ne var yani ya da koyarım koymam sanane? O yanıp tutuştuğun Türkiye sana Amerika kadar olanak sağlıyor mu? Arkadaş tatile gelse buraya krallar gibi tatil yapar burada kimse de asgari ücrete yakın bir ücretle çalışıyor demez yani zengin demez. Bir ülkenin düşük hallisi bizim ülkenin zenginiyle eşit neredeyse. Daha fazla konuşmak istemiyorum yap linçini cevap vermeyeceğim. Keşke benim babamın da az aklı olsa da çekip gitsek buradan. O da bize her yönden vuran devleti korumaya çalışıyor.
Nerede yanıp tutuşmuşum? Kendi fikrimi belirtemez miyim?
Ben konu sahibine o fotoğrafı kaldır mı demişim?
Neden koydun mu demişim?
Linç vb. neden yapayım, her türlü fikre saygım var :)

Son düzenleme:
Space X'e yakınım, gitmemi isterseniz, gidip fotoğraf atabilirim, ordan da San Francisco'ya geçerim XenoR hocam için :ROFL:.

Estağfurullah :) Ama benzin de ucuzdur şimdi :D Gerçi Amerika gez gez bitmez. Birde vatandaşlık konusu açılmışken net çözüm koyayım ortaya : Avrupa’yı dolaşmadan çözülmez bu sorun :D

@Handsome Reis yurtdışından araba gelirken KDV + ÖTV için %166-%180 vergi ödüyoruz. Yani 1 araba da devlete alıyoruz. Gerisi de uçuyor zaten. Devletimiz borcunu bizi sömürerek ödüyor.

Düşünmeyen mi var onu ben ülkemi her halükarda düşünmek zorundayım. Yaşadığım, uğrunda nice fedakarlıklar yapılarak kurulan ülkemi elbet düşüneceğim. Ama senin bu yaptığın o doların artmasından da beter bir hareket. Sen konumunu değiştirmişsin, bayrağını takmışsın. Tamam abi artık orayı benimsemişsin yani. Anket neden? Bayrak o milleti temsil eden her şeydir. Ki onu da profil yaptıysan oraya aitsindir bence, hele ki bizden nefret eden bir ülke ise o da.

Düşüncemiz merak edilmiyor mu? Dile getirdim. Ben herkesin düşüncesine saygılıyım.
Tamam arkadaşlar burada bayrak kavgası istemiyorum, ben artık buradayım, Amerika kimliğimde var, evim var, yakında umarım arabam da olacak, bunları bırakıp dönmem zaten, ben Amerika'ya aitim artık, Amerika'nın ekmeğini yiyip, parasını kazanıyorsam, yollarında, araba sürüp, kaldırımlarında yürüyorsam, Amerikan bayrağı benim de bayrağımdır. Hele ki vatandaşlığım var iken.
Hiç dönme Kal orda ne güzel yerler keşke bende gidebilsem :( bidaha buraya gelmem zaten dolar euro aldı başını gidiyo kısacası gelme bence biz burda arabaya benzin atamıyoz :/ benzin ne güzel ucuz.
Umarım gidersin kardeşim.

Şimdi Allah var Amerika vatandaşlığı alsam hayatta dönmem :D Bu arada bildirim yağıyor bana. Bir de ekleyeyim; İngilizce kursu cidden hayat kurtarıyor :)

Kimse kusura bakmasin ama kimse donmez :) 1 ay Turkiye'de asgari ücret ile yaşayın. Ardından da 1 ay Amerika'da yaşayın. Toprağını öpersiniz. O yüzden önyargılı yorum yapmayın derim. Vatandaslik da almış. Ülkesine sadakatli olması vatandaşlığın getirdiği sorumluluklardan biri. Siz Türk vatandaşı olarak kendi bayrağınızı koyabiliyorsaniz o da koyabilir. Takılmayın böyle şeylere :)

Kimse kusura bakmasin ama kimse donmez :) 1 ay Turkiye'de asgari ücret ile yaşayın. Ardından da 1 ay Amerika'da yaşayın. Toprağını öpersiniz. O yüzden önyargılı yorum yapmayın derim. Vatandaslik da almış. Ülkesine sadakatli olması vatandaşlığın getirdiği sorumluluklardan biri. Siz Türk vatandaşı olarak kendi bayrağınızı koyabiliyorsaniz o da koyabilir. Takılmayın böyle şeylere :)
Amacım yanlış anlaşılmak değildi ama öyle oldu sanırım :/

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı