Amerika vs Almanya

Kanka yani maddi durum olarak her iki ülkeyede gitme imkanım var. Para konusunda sıkıntı yok yani.
Para konusunda sıkıntınız yoksa meslek lisesi garip bir tercih olmuş neyse... Öyle param var ben Amerikaya gideceğim Almanyaya gideceğim maalesef o kadar kolay olmuyor ha ben giderim orada dönercide çalışırım diyorsan Almanyaya gitmek kolay ya da Meksikalılarla beraber çim biçerim vb. diyorsan Amerikada kolay ama Amerikada okumak kafadan senelik 20.000$ sırf okul parasından oluşuyor(bu da her bölümün olmadığı ve girişin zor olduğu community collegelerde), çalışma vizesi alırım desen kalifiye eleman değilsin adamların gözünde. Ha bu imkansız durumları bir tarafa koyarsak. Ben olsam Amerikayı seçerdim adı üstünde fırsatlar ülkesi, Almanyanın asıl avantajı ise Türkiyeye yakın olması.

Amerika'dan çok Amerika'nın neresinde olacağınız önemli. Chicago, Seattle gibi mekanlar California, Newyork'a göre daha ucuz yerler. Dolayısıyla yaşam kalitesi de yüksek oluyor. Eyalet eyalet düşünmek lazım aslında. Ama vizeyi alıp oturma iznini aldıktan sonra işinizde iyiyseniz kolayca eyalet değiştirebilirsiniz zaten.
Ek olarak Amerika büyük yer. Almanya'da iklim, insanlar pek değişmezken Amerika'nın batısı ile doğusu arasında, güneyi ile kuzeyi arasında dünyalar kadar fark var.
O yüzden sıkılırsanız yer değiştirebilirsiniz. Ama Almanya'da o tarz bir imkanınız yok.

Bu arada tek sorun para değil ki. Dolar milyoneri değilseniz kolay kolay vize alamazsınız. Bildiğiniz yöntem varsa bize de söylemeniz çok makbul geçer.

Amerika'dan çok Amerika'nın neresinde olacağınız önemli. Chicago, Seattle gibi mekanlar California, Newyork'a göre daha ucuz yerler. Dolayısıyla yaşam kalitesi de yüksek oluyor. Eyalet eyalet düşünmek lazım aslında. Ama vizeyi alıp oturma iznini aldıktan sonra işinizde iyiyseniz kolayca eyalet değiştirebilirsiniz zaten.
Ek olarak Amerika büyük yer. Almanya'da iklim, insanlar pek değişmezken Amerika'nın batısı ile doğusu arasında, güneyi ile kuzeyi arasında dünyalar kadar fark var.
O yüzden sıkılırsanız yer değiştirebilirsiniz. Ama Almanya'da o tarz bir imkanınız yok.

Bu arada tek sorun para değil ki. Dolar milyoneri değilseniz kolay kolay vize alamazsınız. Bildiğiniz yöntem varsa bize de söylemeniz çok makbul geçer.
Dolar milyoneri de biraz abartı olmuş. 16 yaşında bir genç iken dil kursu ayağına 10 yıllık vize almıştım ve hala 6 ayım duruyor aynı şekilde 18 yaşında arkadaşım 2 yıllık vize aldı. Milyoner falan da değilim ha oturum izni diyorsan o ayrı. Amerikanın bir ülke değil "kıta" olarak düşünülmesi gerektiği konusunda ise katılıyorum sallıyorum Amerikada California ile Boston ne ise Avrupada Portekiz ile Almanya o.

Hocam bir futbolcu olacağım demişsiniz bir yazılım bir pilotluk önce okulunuzu bitirin ondan sonra düşünürsünüz bence daha çok erken bunları düşünmek için şu an düşünseniz bile bunlar hayal gibi bir şey.
Hahaha eski başlıklarda mı ?

Ben olsam Almanya'yı tercih ederdim. Amerika çok daha cezbedici ve göze hoş ama bahsettiğiniz gibi sağlık, silahlanma, güvenlik konularındaki garipliklerinden dolayı Almanya'da standartın üstü rahat ve huzurlu bir yaşamı tercih ederdim. Başka bir fikir olarak ise abimin de yazılımcı olarak gittiği Hollanda'yı tavsiye ederim.

Sen ne olacağına karar ver önce.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı