Amerika'da hakaretin suç olmaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Özgür bir ülke başkanlar hakkında açıkça fikrini dahi söylesen bile hiçbir şey olmuyor ama tutupta CIA FBI gibi yerlere sallanırsa başınız çok ağrır.
 
Talimatla bıyık bırakan, şahsi yüz kılları hakkında bile iradesi olmayan adamların hakkımızda karar aldığı bir düzende yaşıyoruz. Sen Amerika' da hakaret suç değil diyorsun :) Ben umudumu çoktan kestim.
 
Bize ters geliyor fakat şöyle düşünün Amerika gibi herkesin birbirine rahatça sövebildiği bir ortam düşünün. Böyle bir ortamda biri size küfür etse takmazsınız. Zamanla oturabilecek bir durum.
 
YouTube'da videolar var, durup dururken polislere küfür ediyorlar el hareketi falan yapıyorlar. Hatta videonun birinde polis adamı durdurdu küfür ettiği için ve kimlik sordu. Normalde ABD'de polis makul ve geçerli bir şüphe olmaksızın kimseye kimlik soramaz. Adam göstermedi tabii. Neyse sonunda adama bir şey olmadı ama polis adamı gözaltına almaya kalktığı için görevi kötüye kullanmaktan ceza aldı. ABD uçlar ülkesi yani. Polise küfür edebilir, hareket çekebilirsiniz ama polise fiziksel tehdit içeren en ufak bir şeyde de delik deşik ederler. Ve her zaman göğüse nişan alırlar. (yasalar böyle)
 
Amerika'da Türkiye gibi yönetim yok. FBI, CIA gibi kuruluşlar üstün konumda. Devlet adamları sadece kamera önünde konuşan kişilerdir.
 

Geri
Yukarı