Gelişmiş ülkelerdeki otoriteler ve en önemlisi de o ülkenin halkı; topraklarını - evlerini başka ülkenin insanına satmıyor kolay kolay. Bizim gibi Suriyeli, beyin anlamında değer ifade etmeyen insanları ülkesine sokmuyor. Yerleşik halkın refahı bundan sebep anlayacağınız; beyniniz para etmiyorsa dünyanın neresine giderseniz gidin yine Türkiye standartlarında yaşarsınız.
Yok be hocam o kadarda değil. Mavi yaka bile belli bir standartta gelişmiş ülkelerde. Hatta maalesef, bazen bizim beyaz yakaya bile eşit veya daha iyi bir hayata sahipler.
Yakınlarımdan biliyorum, beyaz yaka olup işsiz kalan veya sömürülenleri.
Ayrıca her şey para değil. Yani ben artık yaya geçidinde durulmayan bir ülkenin vatandaşı olmak istemiyorum.
Canın kıymeti yok burada. Robert de Niro Trump’a sövdü ana avrat hiç birşey olmadı (en fazla hakaret davası), bizde en ufak eleştiride hayatımız bitiyor.
‘Kanada’ya göç eden çiftin veda yazısı’nda dendiği gibi; “Ne kadar çalışırsan çalış bazı şeyleri satın alamıyorsunuz.”
Bıktım artık bu ülkeden. Önce insaniyet istiyorum artık.
Dün açık oturum oldu; sanki çok olağandışı gibi pazarladılar. Geldiğimiz duruma bak.
Hayır ben gerçekleri söylüyorum; bu ülkeden cacık olmaz.
YKS sınavına 2,5 milyon öğrenci girdi. Geçen sene 2.3 milyondu. Korkunç bir genç nüfus var ama nitelikli eğitim yok. Sadece işsizliği ertelemek için üniversiteye yolluyoruz.
Ancak; bu gençlerin suçu değil, onları yetiştirenler ve ülkeyi yönetenler , onlara yönetme izni verenler, suçlu öncelikle. Daha diploması olmayan birinin ülkeyi yönetmesine izin verdikleri suçlular.
Yani 2019 yılında hala bu APTAL ülkenin, APTAL sorunlarından BIKTIM. Yani allah aşkına herkesin elinde akıllı telefonla, bilgiye ulaştığı bir çağda, hala yobazlık var ve gün geçtikçe artıyor. Adalet yok, alımgücü yok.
Cyberpunk 2077 koleksiyoncu sürümünü bile alamıyorum. 4 sene bekledim oysa.
Her şey vergi.Hepsi saray yapmak için.
17 yıl be 17 YIL.
Eğer Türkiye-Türklük buysa, sefalet çekmek, haklarının yenmesi, canının kıymeti olmamasıysa;
Türk olmaktan utanç duyuyorum.