Amerika'da tırcılara neden kötü davranılıyor?

Bazen trafik kurallarını çok ihlal ettikleri için akıllarınca tırcıları zorluyorlar. Mesela hız sınırlarını aşan bir tırı makul hızlara düşürmek gibi sosyal sorumlulukla ilgili sebepleri var bazı insanların...

Bazen olası bir soygun durumu için. Yani maksat tırı kenara çekip durdurmak, bu sayede diğer çete üyeleri tırı soyabiliyor. Özellikle tenha yollarda tabii.

En genel sebebi de Amerika'da bazı eyaletlerde, çok ciddi bir "arkadan vuran kesin suçludur" algısı ve bu algıyı savunan trafik kanunları var. 1. maddede yazdığım gibi tır da gereğinden fazla hızlıysa arkadan çarpınca otomatik suçlu duruma düşüyor. Epey yüksek miktarlarda sigorta ödemesi alıyor öndeki araç. Yani bir nevi kazanç kapısı gibi düşünebilirsiniz.
 
Öyle bir durum yok. Bir konuya odaklı çok video izlediğiniz için öyle gelmiş. Ha bir de genelde büyük şirketlere bağlı araçların sigortasından para alırım umuduyla belki biraz daha sık şansını deniyor olabilirler. Mesele tırcılar değil yani. Ülkemizde de az buz değil yani gıcık olunan birinin önüne geçip fren atmak ama burada işler çok çabuk çirkinleşebilir. Oralarda bir çarpma ile biten olay burada sopalar ve bıçakla devam edebilir. O yüzden sigorta dolandırıcısı olayım diye koca aracın önüne geçip kimse fren atmaya cesaret edemez.
 

Geri
Yukarı