Amerika'da yaşamak vs Türkiye'de yaşamak

Biz Suriyelilerin,Afganların,İranlıların Pakistanlıların sayısı hızla artan siyahilerin ve varlığından memmun değilsek yabancılar için de aynı durum geçerli. Belli bir süre çalışmak okul okumak vb. durumları desteklesemde insanların ait olmadığı topraklarda zorla yaşamak için yırtınmalarını acınası buluyorum. İkinci sınıf vatandaş olmayı ben kendime yedireremem herhalde. Bana göre değil bunlardan dolayı. Gidenlere ve gitmek isteyenlere saygım sonsuz.
 
İllaki vardır benim gibi kafası atan ülkeden artık nefret edecek dereceye gelen. Bakın ekonomi bir yana, sokaktaki insanından adaletine hatta eğitimine kadar saçmalamış bir devlet ne ara oldu anlamadım.

senaryo 1: Amerika'ya gittiniz

Diyelim ki üniversiteyi bitirdiniz. Hatta hakkınızla greencard kazandınız (Hüseyin espirisini yapmayın). Paraları denkleştirip gittiniz oraya.
(İngilizce biliyorsunuz sayıyorum.)
-Aile özlemi.
-Para sıkıntısı.
-Yabancılık gibi sorunlar başladı ilk haftada.

Her ne kadar özlesenizde, işe girdiniz ilk ayınız geçti hafiften raylar oturdu. Para kazanmaya başladınız ve hatta bu para sizin liranızdan çok daha değerli, alım gücü yüksek bir para. İnsanlar ve özellikle mustakil ev anlayışı süper. (tabii ki kötü insanlar olacak ama eğitim olarak söylüyorum.) Hayatınız güzel gidiyor ve iş yerindeki arkadaşlarınız size bir kız gösterdi, tanıştınız. Hayatınız güzel gidiyor.

senaryo 2: Türkiye'de kalmak.

Aile özlemine teslim oldunuz.
ana diliniz ve ana paranız. Evlendiniz burada, ev ve düğün masrafları sizi hoplattı. Kara kara düşünerek borç ödüyorsunuz. Ve hepimizin bildiği yaşantıdasınız. E şimdi ne oldu? Ailenizi yılda 1 değil de, haftada 1 gördünüz. sizi kurtarmadılar. İstediğiniz geleceği yaşayamadınız. vs.

özet: Bakın ben burada Amerika toz pembe demiyorum. Hatta ilk 5 sene belki de çok çok zorlanacaksınız. Ama yılmayıp çalıştığınız zaman aile bile kurabilirsiniz. Her şey sizin aziminize, para yönetiminize, insanlarla anlaşabilmenize, sabrınıza bakıyor. hayatta bol şans umarım istediğiniz yerlere gelirsiniz.

Türkiye'de yen yıla zamla giriyoruz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Araba, ev ve PC fiyatlarına bakmayın boşuna. Oraya gidenin asıl amacı bir an önce kültür farklılığını yenip, yaşadığı ülkeye odaklanmak ve alışmak olmalı. Audi ve "mereles" fiyatlarına bakarak gidenlerin büyük çoğunluğu mental olarak alışamıyor hatta mahvoluyor diyebilirim. @Yararsız Üye hocam gitmiş, anlattığı tecrübeler ile düşüncelerim aynı çıktı kültür konusunda.
 
Ekonomiyi bir kenara koyarsak eğer gerçekten Türkiye'nin kültürü, değerleri vs. daha iyidir kişiden kişiye değişir ama Aile, akrabalar, arkadaşlar daha önemlidir. Fakat herkesin rengi ve zevki farklıdır. Bi ara turist vizesi alıp, 1-2 ay tatile gidip gelmekte fayda var. O zaman karar verilir.
 
Ekonomiyi bir kenara koyarsak eğer gerçekten Türkiye'nin kültürü, değerleri vs. daha iyidir kişiden kişiye değişir ama Aile, akrabalar, arkadaşlar daha önemlidir. Fakat herkesin rengi ve zevki farklıdır. Bi ara turist vizesi alıp, 1-2 ay tatile gidip gelmekte fayda var. O zaman karar verilir.
Sanmıyorum hocam. Şahsen benim amcalarım vs. bir mal varlığı kazanmamı istemez ev araba gibi.
İnsanlarda birbirinin kuyusunu kazıp arkasından konuşmaktan başka bir şey yapmıyorlar.
 

Geri
Yukarı