Amerika'dan RTX 2080 Ti Getirtmek

dogukndogan

Kilopat
Simdi benim abim Amerika'da yaşıyor ve ona ordan RTX 2080 Ti aldıracağım ve bana kargolatacağım. Gümrükte takılır mı sizce ?

Bir de Amerika'dan gelecek takılırsa % kaç vergi bindirirler? Paketi açıp yollasa vergi alırlar mı yine? Mağlum ülkemizde satış fiyati 1000 dolar + 4-5K TL ve stok sorunu da olucağını düşünüyorum. Hatta kafamda 1'den fazla alıp uygun fiyata satmakta var.

Sizce ne yapmalıyım ? Fikirlerinizi bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı bir kutuda gönderme şansı var ise bunu değerlendirin. Hediye paketide gümrükten takılma olasılığını düşürebilir.

Not: Gümrüğe takılır ise ürünü amazondan almış gibi düşünün. Ne kadar ürüne vergi geliyorsa, onu ödersiniz.

Screenshot_16.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı kutudada gönderebilir. Sonuçta abim yolluyacak. Acaba pc kasasında yollarsa kişisel eşya diye algılayıp geçirirlermi ?
Bakıldıgında %20 vergisini ödesen bile yine iyi bir fiyata almış olucam. Bir sorum daha olucak 1 den fazla yollatsam sıkıntı cıkarmı ? Kendi çapımda ticaret yapmayı düşünüyorum...

Birden fazla ürün büyük olasılık ile sıkıntı yaratır.

Bizimkiler yurtdışında iken bana gönderecekleri bir şeyi check-in yapan birisini bulup ona teslim edip gönderiyordu. Fotoğrafını çekip bana atıyordu, " bak bu kişiye teslim ettim" diye. Bende havaalanında fotoğrafı gösterip teslim alıyordum. Yolumun üzeri ya da yakın bir yere gideceksede bende ona yardımcı oluyordum.

Birden fazla ürün büyük olasılık ile sıkıntı yaratır.

Bizimkiler yurtdışında iken bana gönderecekleri bir şeyi check-in yapan birisini bulup ona teslim edip gönderiyordu. Fotoğrafını çekip bana atıyordu, " bak bu kişiye teslim ettim" diye. Bende havaalanında fotoğrafı gösterip teslim alıyordum. Yolumun üzeri ya da yakın bir yere gideceksede bende ona yardımcı oluyordum.

Güzel taktikmiş :D . Ama o kişiyede güvenmek gerekir birde o kişinin sana güvenmesi gerekir sonuçta kutudan ne çıkacak bilemezsin... Ben olsam böyle düşünürdüm yani.

Kutusundan çıkarmasın bence zaten birşey değişmiyor adamlar x-ray den bakıyor. Kutu onları ilgilendirmez ancak hediye paketi yaptırırsan belki gümrükte takılmaz.

Kutusundan çıkarmasın bence zaten birşey değişmiyor adamlar x-ray den bakıyor. Kutu onları ilgilendirmez ancak hediye paketi yaptırırsan belki gümrükte takılmaz.

Duruma göre değişiyor bu. Firma gönderdiğinde x-ray'den geçirip kontrol edildi diyebilir. Ama şahıs gönderince işler değişebilir. Yani bunu en net gümrükte çalışan biri cevaplayabilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı