Amerika'ya nasıl gidilir?

Niye herkes iltica yazmış ya bir sürü yol varken?
Lise öğrencilerini kapsayan bir program var 10.sınfta gidebilirsin mesela oraya gidip liseyi orada bitiriyorsun. İltica tek yol değil.

Hatta iltica tercih edilecek son yol olmalı gidince gelemiyorsun çünkü.
Ayrıntı verir misin: 'programın adı ne', 'gereksinimleri ne', 'nasıl programa dahil olunuyor?' gibi.

Ayrıntı verir misin: 'programın adı ne', 'gereksinimleri ne', 'nasıl programa dahil olunuyor?' gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ailende ilticaya başvurabilir. Ama iltica başvurusu için Amerika'da bulunman gerek. Sonra göçmenlik bürosuna başvurmanız gerekiyor. Detaylar yukarıdaki sitede.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Paylasmasyin su legal insan kacakcisini ya😀

Farklı bir metot anlatayım. Kendim yapmak isteyip yapamadığım.

İngilizce öğrenmek amaçlı gidebilirsin.
Bunun da şartları şu şekilde.
Amerika'daki birisinin sana özellikle kamu eğitim kurumlarından kabul (acceptance) belgesi almak gerekiyor. Doğal olarak da o sürede masraflarının karşılanabileceğini de isbat etmen gerekse de, birçok öğrenci yarım gün - saatlik ücretli işlerde çalıştığını herkes biliyor.

9. sınıf öğrencisi olmanız sebebi ile birçok olasılık devre dışı maalesef. Ama yaş sınırından bağımsız olarak 3-12 aylık İngilizce eğitimi veren kurumlardan kabul belgesi ki; buradaki konsolosluk bu metodu çok iyi bilse bile kamu eğitim kurumundan alınması halinde pek zorluk çıkartmandan vize verebiliyor.

Kurs süresi bitimine doğru başka bir eyalate geçip kaybolmak da gerekiyor. Aynı eyaletde kalmanız durumunda yakalanma ihtimaliniz çok yüksek.

Ama orada yaşadığınız sürede size gerçekten yol gösterecek birileri her şeyi daha kolay hale getirir.
Mesleki sıfatlar göz ardı edilmenizi kolaylaştırır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı