Amerika'ya yazılımcı olarak gitmek

okanylmz46

Yoctopat
Üniversite olarak yazılımcılık bölümünü düşünüyorum. Ben yazılımcı olarak oyun ve web geliştirmek istiyorum veya sadece birini fark etmez. Belli olmaz, kim bilir 5-6 yıl sonra ne olur; artık 3. Dünya Savaşı mı çıkar, kıyamet mi kopar bilemeyiz :D

Her neyse, şimdi düşünelim, yazılımcı olarak üniversiteden mevzun olduğumu varsayalım; mezun olduktan sonra ailemin yanında yaşadığımı, herhangi bir ev masrafı olmadan kenara para attığımı, bu sırada da Green Card başvurusu yaptığımı ve hatta Green Card'ın çıktığını farz edelim. 10-15 bin dolarla Amerika'ya gitsem, hadi ilk aylar iş bulamasak, sonradan Amerika'da yazılımcı olarak iş bulabilir miyim sizce?

Gerçekçi olursak hiç kolay olmayacak, kimse de bizim okan Türkiye'den gelsin de bizimle çalışsın diye beklemeyecek, kimse önüme maaşımı ve araba mı koymayacak yani ben çabalayacağım.
Tekrar soruyorum, sizce iş bulabilir miyim? Özellikle Amerika'da her geçen gün yazılımcı sayısı artıyor, ortam kızışıyor :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversite olarak yazılımcılık bölümünü düşünüyorum. Ben yazılımcı olarak oyun ve web geliştirmek istiyorum veya sadece birini fark etmez. Belli olmaz, kim bilir 5-6 yıl sonra ne olur; artık 3. Dünya Savaşı mı çıkar, kıyamet mi kopar bilemeyiz :D

Her neyse, şimdi düşünelim, yazılımcı olarak üniversiteden mevzun olduğumu varsayalım; mezun olduktan sonra ailemin yanında yaşadığımı, herhangi bir ev masrafı olmadan kenara para attığımı, bu sırada da Green Card başvurusu yaptığımı ve hatta Green Card'ın çıktığını farz edelim. 10-15 bin dolarla Amerika'ya gitsem, hadi ilk aylar iş bulamasak, sonradan Amerika'da yazılımcı olarak iş bulabilir miyim sizce?

Gerçekçi olursak hiç kolay olmayacak, kimse de bizim okan Türkiye'den gelsin de bizimle çalışsın diye beklemeyecek, kimse önüme maaşımı ve araba mı koymayacak yani ben çabalayacağım.
Tekrar soruyorum, sizce iş bulabilir miyim? Özellikle Amerika'da her geçen gün yazılımcı sayısı artıyor, ortam kızışıyor :D

İş teklifi almadan yurt dışına çıkılmaz.

Aracısız iş bulmak zordur Amerika'da. Kasiyer olursunuz, markette çalışan veya bir Franchising şirkette çalışan.
İş bulabilme konunuz kişisel yeteneğe kayar. Sizi alırlar adamlar sınavlarına geçersen alt kademeden başlarsın, markette çalışan ile aynı parayı alırsın. Teklif almadan ya da işe alım olmadan körlemesiye kesinlikle gitmeyin.

E siz aynı bensiniz. Bende yazılımcılık okuyup para biriktirip gitmeyi düşünüyorum. Planınız iyi hedefinizden şaşmayın, hayallerinizin peşinden gidin. Yazılımcılık cidden güzel bir seçim. Türkiye'de veya Amerika'da yazılımcılık işini her türlü yaparsınız ama her şeyi üniversiteden beklerseniz, hiçbir şey yapamazsınız, kendinizi geliştirmeniz gerek. YouTube, Udemy gibi farklı platformları kullanabilirsiniz. Hayatınızda başarılar, umarım hayallerimize kavuşuruz. Diyerekten tam bitirecektim ki bir şey daha eklemek istiyorum, proje yapın, istediğiniz alanda projeler yapın, hatta satın, yani bir şeyler deneyin, kendinizi bu şekildede geliştirebilirsiniz, en iyisi de bu zaten.

Benim bildiğim STEM dalları daha kolay iş buluyor şu anda. Buna yazılım da dahil sanıyorum ancak bu iş kollarının dışında Amerika’ya gidip de yıllarca orada burada çalışıp ancak alanında iş bulabilen bir tanıdığım var.
Tabii bu dediğim yıllar önce olmuş. Belki şu anda daha zordur.

Şuan zaten hali hazırda "linked in" diye bir platform mevcut. Oralara başvuru yapıp ya da profilinize onlar tarafından ziyaret edilip, iş teklifi alabilmenizi sağlayan. Ve senin bahsettiğin zaman çok uzak, teknoloji nereye gelecek bilinmez. O yüzden sen şimdi mühendis ol, en az 2 dilde uzman ol sonrası gelecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı