An operating systen wasn't found... hatası nasıl giderilir?

Xerra

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Nvidia GTX 420 2000mb
6 GB RAM
i3 550 3.20 GHZ
120 gb ssd
297 Gb HDD
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımda iki tane disk var. Biri C, biri D. Normalde Windows C diskine kuruluydu, bende bir tane disk aldım ve Windows'u D diskine kurdum. Bilgisayar hep C diskinde çalışıyordu yani bilgisayarımı açtığım zaman hep eski Windows geliyordu (C diski). Ben de her açtığımda BIOS'tan girip ayarlıyordum ancak öyle. Ondan sonra bunu otomatik açması için C diskini sıfırlamaya karar verdim. Disk yönetiminde D diskimi birincil olarak seçtim ve C diskini birimi sil yaptım ve sonra kullanmaya devam ettim. Sonra bilgisayarı kapattım. Akşam işim olduğu için akşam açtım, bana "An operating system wasn't found. Try disconnecting any drives that don't contain an operating system. Press CTRL+ALT+DEL to restart. Acer." dedi. Her iki diski seçtiğimde de bunu dedi. Ben de çok uğraştım, yapamadım. Sonra gittim eski diskime tekrardan Windows kurdum. Sonra açtığımda da D diskim hâlâ birinci sürücü olarak gözüküyor ve içindeki dosyalarım duruyor. Ama BIOS'tan seçtiğimde hata veriyor. Bunu nasıl çözebilirim? Hemen çözmem gerekiyor, iş bilgisayarı olarak kullanıyorum (sıfırlamadan).

İki diskin de yedeğini alıp diskleri temizleyip format atmanız kesin çözüm olacaktır efendim. Daha sonra tekrar yedeklerinizi diskler arasında paylaşırsınız.

Efendim, şöyle bir şey yapmam mümkün müdür peki?
Dosyalarimla indirilien uygulamaların silinmemesi gerekiyor. Eğer silinirse tekrar baştan kurulması gerekiyor onun içinde yüksek bir meblağ ödemem gerekiyor. Yani kısaca şöyle diyeyim dosyalarımin hepsini koruyarak Windows'u tekrar yukliyebilir miyim? (indirilen uygulamalar duracak ama)

@Xerra Diski bölüp Windows'u kur. Şansa bağlı. Donanım kimliğine bağlı ise formatlamadığın kısımdan çalıştırdığında program çalışacaktır. Eğer Windows'a bağımlı ise çalışmayacak herhalde.

Kumarı baştan oynamışsın. Sonuna kadar götüreceksin. Baştan önlemini alman gerekirdi böyle pahalı yazılımlar ile çalışırken.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı