Anadolu ile meslek lisesi farkı nedir?

Arkadaşlar OBP ile girmek istiyorum OBP 84,5 gibi bir şey az daha yükseltirsem Esenler'de bütün okulllara gidebiliyorum sizce meslek lisesine mi gitmeliyim Anadolu mu ikisinin farkı nedir?

Eğer ben üniversiteye gideceğim derse Anadolu kesinlikle ben meslek mezunuyum yalan yok meslek şeyi güzel öğreniyorsun iyi hoş ta hem ortam kötü olabilir düşük puanlı meslege gidersen hem de üniversiteye hazirlanmak istersen zorlanırsın sana tavsiyem üniversiteye hazırlanabilmek için daha rahat Anadolu'ya gitmen daha sonra üniversiteye gitmek istersen sıkıntı olmaz temelin olacağı için daha rahat olursun 11'e kadar mat gelan görüyon yanında meslek dersi ve kultur falan 11 ve sonraki yıl görmüyorsun bu sene mezun oldum eğer babanın dükkanı falan yoksa zor biraz meslekte sonrasi ya da çevren falan yoksa stajdaki yerine gidebilirsin ama üniversiteye tek bölüm olarak bakma çevre olarak da bakmalısın ya da diğer imkanlar kısaca sana tavsiyem eğer Anadolu'yu seçmen olur son karar senin.

Meslek liselerinde mesleğe yönelik eğitim verirler ve üniversite açısından m. T. O. K. İmkanı olur.

Kanka MTOK imkanı var ama öyle pek üniversite de devlette yok MTOK en fazla en yüksek Marmara var.

Herkes farklı telden çalmış, iyi bir lise sonrasında da ilk 10'da ki bir üniversitede eğitim almış şu anda da Anadolu'da adı duyulmamış bir üniversitede farkli bir bolum okuyan birisi olarak hepsinin aynı olduğunu söyleyebilirim sana, asıl önemli olan bilgiye maruz kalmak ki senin hedefin bilişimse üniversiteye gidene kadar ufak ufak aşina olup asıl eğitimini ve odagini üniversiteye saklamanı ve iyi bir Anadolu lisesi ile sonrasında iyi bir üniversiteye gitmeni öneririm. Lisede de üniversitede de akıttığın ter kadar öğreneceksin, iyi bir üniversite kaliteli arkadaştan öte değil. Olurda sıralaman istediğin gibi gelmezse de sıkma canını işin ucu aynı yere çıkıyor. Meslek lisesinde daha erken bilişim öğrenirim diye düşünme kimsede sihirli hap yok o bilgileri hazmetmek yine senin elinde ama universite öncesi temel bilimlerden bilgin olmazsa yerlesmekte sonrasında da ilk sınıf derslerinde zorlanirsin. Anadolu lisesine gidip sosyalleşip hayatın tadını çıkart somurtkan olma. Üniversitede hayal edemediğin kadar kendini geliştireceğin ya da serserilik yapacağın boş zamanın olacak ki geleceğine asıl yatırım o zamanlarda başlıyor.

Katılıyorum bir meslek mezunu olarak meslekten mezun olmak öyle düşündüğünüz gibi olmuyor eğer sonrasında bir tanıdığınız şeyi yoksa enazından TR de sonunuz öyle olmuyor bizim sınıf taki kişiler ya da şu an üniversiteye gidiyor ya da hazırlanıyor eğer bilişime ufaktan adım istiyorsa örneğin udeymdeki kurslardan yararlanabilir temel seviye öğrenir enazından.

Anadolu lisesi okuyup bir şey olamadın diye herkes için aynısı geçerli değil. Bu etraftaki avukatlar, mühendisler, doktorlar meslek lisesi mezunu mu?

Meslek lisesi okuyan iyi bir üniversite asla kazanamaz ilk senesinden. Aldıkları meslek eğitimi YKS'de çıkan sorulardan alakasız. OBP'li bile olup iyi Anadolu liseleri var ayrıca.

Aga 11 inci sınıfın başında dershane ile başlasa anca yetiştirir YKS de iyi bir üniversite için Anadolu'ya gore meslek mezunu olan kişi biraz zorlanır ama halledebilir yine derece falan için ama atp olması lazım AMP için aynı şeyi diyemem hocam)

Son düzenleme:
Meslek lisesi seçerek hayatımın hatasını yaptığımı düşünüyorum sebep olarak;

9. ve 10. sınıfta çok hissedilir bir yönü yok fakat 11. ve 12. sınıfta üniversite sınavına yönelik müfredat yok denebilecek kadar az(yerini meslek dersleri alıyor). Eğer sıkı çalışıp dershane ile arada ki farkı kapatırsan okuduğuna değebilir, bilgisayar veya elektrik bölümleri dışında çok mantıklı değil meslek lisesi.

En kötü ihtimal ile 2 yıllık bir üniversite kazanıp DGS ile 4 yıllığa tamamlayabilirsin ama şahsi tavsiyem üniversite sınavı için anadolu lisesi her zaman daha iyidir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı