Anadolu liseleri nasıldır?

İsterdim ama dil bölümü olan çok bir okul yok. Sanırım en yüksek 84 ile alıyor. Araştırırım yine daha yükseği varsa diye.

Eğer halen özelde kalma ihtimaliniz varsa özelde kalın OBP ile gidiceğin herhangi okul özel okulundan 2 kat kötü olacaktır.

Lise hayatı ikiye ayrılır, birincisi 9 ve 10 zamanları. Bu zamanlarda öğrenci daha liseyi tam tanıyamaz ve kişiden kişiye değişir. Kimisi hiç sevmez okulu bu zamanlar kimisi sever. İlk sınıfın olur burası eğer nakil almazsan.

11 ise çok farklıdır, çünkü artık öğrencilerin kişiliği oturmuş olur ve bir nebze olgunlaşmışlardır. Bilirler ki son 2 yılları kaldı ve artık bazıları amaçlarına yönelir. Bu yüzden 11. sınıf yeni bir başlangıç yapmanın tam zamanı. En güzel zamandır 11. sınıfın başı.

Özel okuldan devlet okuluna geçeceksen bazı konularda sıkıntı yaşayabilirsin tabii. Özel okullar öğrencilere farklı muamele gösteriyor. Devlet okulları farklı. Eğer çevrende o okul hakkında iyi söylemler duyuyorsan git, özel okul bence tamamen saçmalıktan ibaret. Tabii bu sana da bağlı, özel okuldan sıkıldıysan devlete geçebilirsin.

Ortamlar iyi değil ve kolejden geldiğinizi söylerseniz size karşı bir ön yargı oluşur otomatik. Yerinizde olsam özelden devam ederim.

Yanılıyorsunuz hocam. 11'in başında aramıza ailesi zengin ve kolejden gelen 3-4 arkadaşımız katıldı. Hepsi de çok gırgır şamata insanlardı. On numaralardı. Bu çevreden çevreye değişiyor genelleme yapmak mantıklı değil.

Katılmıyorum, 15-16 kişilik sınıflarla not derdi olmadan mis gibi okuyorlar işte.

Mis gibi olmuyor orası. Belki ailesi sırf özel okullarda okutabilmek için boğazından kısıyor, tabii aile durumunu bilmiyorum ama muhtemelen öyledir diye düşünüyorum. Gereksiz, bunun yerine 2 sene de devlet okulu okuması gerektiği tarafındayım. Tecrübe eder.

Mis gibi olmuyor orası. Belki ailesi sırf özel okullarda okutabilmek için boğazından kısıyor, tabii aile durumunu bilmiyorum ama muhtemelen öyledir diye düşünüyorum. Gereksiz, bunun yerine 2 sene de devlet okulu okuması gerektiği tarafındayım. Tecrübe eder.
Maddi durumu iyi olmayıp da çocuğunu özel okula gönderen hiç görmedim. 1-2 sene devlet okulunda okuyup kişiliği oturmamış ergenlerle barınabilmeyi öğrenmesi onun için güzel bir tecrübe olur, ama hala özel okuldan devam etmesi gerektiği düşüncesindeyim.

Maddi durumu iyi olmayıp da çocuğunu özel okula gönderen hiç görmedim. 1-2 sene devlet okulunda okuyup kişiliği oturmamış ergenlerle barınabilmeyi öğrenmesi onun için güzel bir tecrübe olur, ama hala özel okuldan devam etmesi gerektiği düşüncesindeyim.

Olabilir hocam haklısınız. Eğer özel okulda çok iyi bir ortamı varsa ve gidince ararsa bu ortamı kendi ayağına sıkmış olur biraz da ama lise dönemlerinde böyle şeylere de alışması gerek tabii.

Ortamlar iyi değil ve kolejden geldiğinizi söylerseniz size karşı bir önyargı oluşur otomatik. Yerinizde olsam özelden devam ederim.
Özelde istediğim bölüm yok. Evde çalışabilirim ama okula da boş boş gidip gelmek sıkıcı olur. Boşuna yazı yazacağım, sınavlara çalışacağım. Özelde ortam fena değildi ama yapacak bir şey yok. Arkadaşım okulun güzel olduğunu söylüyor. En kötü beğenmeyip özele nakil aldırırım.

Özelde istediğim bölüm yok. Evde çalışabilirim ama okula da boş boş gidip gelmek sıkıcı olur. Boşuna yazı yazacağım, sınavlara çalışacağım. Özelde ortam fena değildi ama yapacak bir şey yok. Arkadaşım okulun güzel olduğunu söylüyor. En kötü beğenmeyip özele nakil aldırırım.
Siz bilirsiniz hocam, ama geri nakil aldırmak için 6 ay geçmesi gerekiyor bilginize.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı