Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri hakkında bazı sorular

ozturkarda

Centipat
Daha fazla  
Sorularımı cevaplarsanız sevinirim.

- Elektrik-elektronik bölümünden mezun olup bir üniversitede iyi bir bölüme geçebilir miyim? (yüksek puanlı ve elektrik-elektronik alanına yakın üniversite bölümlerinden bahsediyorum.)
- Staj zorunlu mu?

Bir de orada okumuş ya da okuyan biri varsa, Alanya mesleki ve teknik Anadolu lisesi nasıl bir okul?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elektrik-elektronik bölümünden mezun olup bir üniversitede iyi bir bölüme geçebilir miyim? (yüksek puanlı ve elektrik-elektronik alanına yakın üniversite bölümlerinden bahsediyorum.)
Teoride mümkün çalışırsan ama pratikte çok çok zor. Anadolu lisesindekiler 11, 12'de ders görüp AYT'ye temel atarken sen alan dersleriyle ilgileneceksin ve staj yapacaksın. Biraz zorlanmana sebebiyet verebilir ama imkansız diyemem tabii ki.

staj zorunlu mu diye o yüzden sormuştum.
Bizim lisemizde ATP ve AMP ayrı bölümler olarak ayrılıyordu. Atp'ler sayısalda gördükleri için sanırım 3 ay yaz stajı yapıyorlardı. Fakat AMP'ler sadece bölüm dersleri ve sayısal almadıkları için kış stajına çıkıyorlardı.

Sorularımı cevaplarsanız sevinirim.

- Elektrik-elektronik bölümünden mezun olup bir üniversitede iyi bir bölüme geçebilir miyim? (yüksek puanlı ve elektrik-elektronik alanına yakın üniversite bölümlerinden bahsediyorum.)
- Staj zorunlu mu?

Bir de orada okumuş ya da okuyan biri varsa, Alanya mesleki ve teknik Anadolu lisesi nasıl bir okul?

Bende Antalya serikte okuyordum elektrik ve elektronik atp sınıfında.
Staj zorunlu evet atp sınıfları yazın meslek sınıfları okul günleri staj yapar.

Not: Anadolu lisesine nakil oldum.

ATP idi yanlış hatırlamıyorsam.

Mesleki ve teknik Anadolu lisesinden, Anadolu lisesine nakil yapmak zor olmuyor mu? (yani puan olarak ya da almaları zor olmuyor mu)

Son düzenleme:
ATP idi yanlış hatırlamıyorsam.

Mesleki ve teknik Anadolu lisesinden, Anadolu lisesine nakil yapmak zor olmuyor mu? (yani puan olarak ya da almaları zor olmuyor mu)
Zor evet ama zaten benim puanlarım yüksekti meslek lisesine yanlışlıkla gitmiştim 1 sene.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı