Anadolu lisesinden meslek lisesine geçmek mantıklı mı?

claces

Centipat
Daha fazla  
Anadolu lisesindeyim 10.sınıfa geçtim. Meslek lisesine nakil olacağım, bilişim ya da makine teknolojileri okumak istiyorum mantıklı bir karar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversite kazanmak istiyorsan kesinlikle değil çünkü sana düzgün bir eğitim ve meslek eğitimi vermiyorlar üstüne 12.sınıfta staja başlaman gerekiyor bu staj programında 3 gün staja 2 gün okula gideceksin. Eğer stajda kurumsal bir firmaya gidersen ve üniversite okumak istemezsen sana iş teklifi veriyorlar.

Anadolu lisesindeyim 10.sınıfa geçtim. Meslek lisesine nakil olacağım, bilişim ya da makine teknolojileri okumak istiyorum mantıklı bir karar mı?

İleride üniversite kazanmak istiyorsan Anadolu da kalman lazım. Bende meslek lisesi bilişim bölümünden çıkışlıyım şu anda yenı üniversteden bilgisayar programcısı olarak mezun oldum. Fakat lise mezunu olarak bilişimden mezun olsanda çok fazla gelişmiş insan gücüne giremezsin hem de üniversite sınavında çok zorlanırsın. Meslek lisesi mesleki eğitim veriyor verimli şekilde ama üniversiteye hazırlamıyor. Üniversite düşünüyorsan üniversitede zaten bilgisayar makine okursun öğretiyorlar. Meslege gıdersen ekstra çalışman gerekecek boşa çile çekersin. Anadolu'dan devam et sınavı kazan gördüğün eğitimle daha iyi tercihini yine yaparsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı