Anadolu lisesinden meslek lisesine geçmek

KaanR

Decapat
Daha fazla  
10.sınıfım ve 93 OBP ile bir Anadolu lisesine girdim ve Anadolu lisesinde okumak bana hiç mantıklı gelmiyor. Bir de son zamanlarda meslek lisesi mezunları mühendislik bölümüne daha düşük puanla girebiliyor sanırım öyle bir haber gördüm. Sizce meslek lisesine veya sağlık lisesine geçmeli miyim? Bir de bu meslek lisesi mezunlarının mühendislik bölümüne daha düşük puanla girdiği haber hakkında bilgisi olanlar varsa beni bu konuda aydınlatsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
10.sınıfım ve 93 OBP ile bir Anadolu lisesine girdim ve Anadolu lisesinde okumak bana hiç mantıklı gelmiyor. Bir de son zamanlarda meslek lisesi mezunları mühendislik bölümüne daha düşük puanla girebiliyor sanırım öyle bir haber gördüm. Sizce meslek lisesine veya sağlık lisesine geçmeli miyim? Bir de bu meslek lisesi mezunlarının mühendislik bölümüne daha düşük puanla girdiği haber hakkında bilgisi olanlar varsa beni bu konuda aydınlatsın.

Daha düşük puanla girme muhabbeti yarasanın file dönüşme oranı gibi bir şey, bende meslek lisesindeyim Anadolu teknik programı İnşaat/Mimarlık okuyorum, bende indirimli puanla giriyoruz diye biliyordum öyle ama 0,12 yerine seçtiğin bölümden okumaya devam edersen 0,18 ile çarpılıyor. Zaten mühendislik istiyorsan ilk 300 bine girmen gerekiyor.

He eğer Anadolu mantıksız geliyorsa ki bence de öyle meslek okuyup en azından elinde bir meslek oluyor. Şu an son senem mezun olunca geçen sene iş sağlığı dersi gördüğümüz için iş sağlığı ve güvenliği belgesi ve iş yeri açma belgesi verilecek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı