Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ?

paranoidegoist1

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, ben 8.sınıf öğrencisiyim yazılım işlerinde yaşıma göre baya bir yükseldim harika bir web sitem var fakat ben staj yapmak, liseden itibaren bu işleri daha çok öğrenmek istiyorum. 9.sınıf'ta kaç puan ile bilişim bölümüne girebilirim ve sizce gitmeliyim bu liseye ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Veya bilişim bölümü olan bir meslek lisesinde okuyabilirsin. Ama puanları yüksek oluyor 80 ve üzeri diye biliyorum.

Puanın yüksekse Anadolu Lisesi, puanın düşükse Anadolu Mesleğe gideceksin. Anadolu Lisesi normal dersler verir; fizik, kimya, biyoloji, matematik vs. Sadece bu dersleri görürsün. Ama Anadolu Meslek de bu derslerin ağırlığı azaltılıp daha mesleki eğitimler ön plana çıkarılır; teknik çizim vs. gibi. Yani uzun lafın kısası Anadolu Lisesi üniversiteye hazırlar, Anadolu Meslek daha çok mesleğe hazırlar. Anadolu Lisesinden üniversite kazanmak daha kolaydır. Anadolu Teknik de ise üniversite kazanmak imkansız değil ama Anadolu Liselerine göre daha zordur.

TEOG puanına göre bu bölüme alım yapılmıyor diye biliyorum eğer herhangi bir düzenleme yoksa sistemde. Yani 9. sınıf ortalamanla girebiliyorsun. Ha bir de 6, 7 ve 8. sınıfların ortalamalarının %40'ı mı ne alınıyormuş yanlış hatırlamıyorsam ama şahsen ben pek onu net göz önünde tuttuklarını sanmıyorum.

9. sınıf ortalaman rahat bir 65'i geçerse bu bölümü okuma olasılığın çok daha kolaydır. Ama altında da girenler oluyor tabii. Önemli olan puan değil ileride bu bölüm ve sektörle alakalı ne yapacağındır bana kalırsa. Çok ama çok adaletsiz bir sisteme sahibiz bu konuda ama. Bir okulda Bilişim için en az 70 ortalama isterken, bir diğerinde de 50'yi geçsin yeter diyorlar. Saçmalığın dibi. Her kendini bilmezin bu bölümde okuması benim çok sinirime dokunuyor. Ha daha bu vakitte kendine bir Web sitesi kurmuşsan sen zaten lisede yardırırsın bu konuda.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı