Anadolu vs çıraklık meslek lisesi

Wenlyd

Centipat
Katılım
25 Nisan 2021
Mesajlar
44
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ben 11. sınıfa geçeceğim. Bu sene Anadolu'ya da çıraklık meslek lisesine mi geçsem bilmiyorum. Anadolu'da devam edersem koleje gideceğim bu senede kolejdeydim. Çıraklık meslek falan gidersem de bizim bayimiz var orada işte araba tamiri falan yapacağım öğreneceğim yani sizce nereye gideyim? Yazın da çalışıyorum dükkanda ailem Anadolu taraflı okumamı istiyorlar sizce hangisi daha mantıklı? Annem diplomani al yine dükkanda devam edersin elinde diploman olsun diyor. Mantıklı olan ne sizce?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben senin yerinde olsam çıraklığa giderdim. Hazırdan bayiniz de varmış zaten.

Şimdi cirakliga geçersem 10'dan başlayacağım değil mi annem oku diyor daha iyi olur diyor ama cidden bilemiyorum ya çalışmaktan bir zaman sonra sıkılırım ya da yapamam diye korkuyorum ya da ileride hep araba tamir etmek zorunda kalırım diye.
 
10. sınıfı örgün eğitimde kalmadan bitirdiysen 11. sınıftan devam edersin. AÖL'de 11. sınıf 5 ve 6. döneme tekabül etmekte.

Bir yandan annemin dediği de mantıkli geliyor diploma alıp babamın yanında çalışmak zaten yazın öğreniyorum işleri dükkanda çalışırım elimde de diplomam olur 2 abim var olurda onlarla anlasammasam zaten babam miras da bırakır bayağı evler arsalar bir andan okumakta anlamlı geliyor.
 
Açık konuşmak gerekirse Galatasaray Lisesi gibi liselerde okumadığın sürece zaten okuduğun lisenin anlamı olmayacak. Ben senin yerinde olsam çıraklıktan devam eder, bir meslek öğrenirdim. Tabii üniversite hayaliniz var mıdır ya da yokmudur bilemiyorum, onu sormadım ama eğer yoksa da öylesine sınava girer. AÖF'den bir bölüm tuttururdum, baraj da kaldırıldı zaten.
 
Açık konuşmak gerekirse Galatasaray lisesi gibi liselerde okumadığın sürece zaten okuduğun lisenin anlamı olmayacak. Ben senin yerinde olsam çıraklıktan devam eder, bir meslek öğrenirdim. Tabii üniversite hayaliniz var mıdır ya da yok mudur bilemiyorum, onu sormadım ama eğer yoksa da öylesine sınava girer. AÖF'den bir bölüm tuttururdum, baraj da kaldırıldı zaten.

AÖF ne oluyor bu arada doğa kolejinde okuyorum ya bana mantıklı olan okuyup yine çalışmak geliyor.
 
Acik ogretimden universite oluyor. Diploma icin denebilir.
Ben kendime guveniyorum iyi bir üni okuyacagima diplomam olsun istiyorum yazında calisyorum babamın yanında üni bitince ister devam ederim ister kendime yeni meslek kurarım bana bu mantıklı geliyor ama cidden çok kararsızım ya iyi üni tutturammasam boşa senelerim geçmiş olacak
 

Geri
Yukarı