Anakart 2. RAM'i görmüyor

kkemaldd

Yoctopat
Termal macun yeniledim ve bilgisayarı temizledim.
Anakartımda 2 tane RAM slotu var. 8+8 = 16 GB RAM kullanıyordum. Temizledikten sonra PC açılınca ekran gelmedi biraz araştırdım ve sorunun RAM'den kaynaklanabileceğini gördüm. 2 RAM'i de tek tek denedim RAM'ler çalışıyor. Ama 2. RAM slotu çalışmıyor. Bu yüzden sadece 8 GB RAM kullanabiliyorum. Bunun bir çözümü var mıdır?

Termal macun yeniledim ve bilgisayarı temizledim.
Anakartımda 2 tane RAM slotu var. 8+8 = 16 GB RAM kullanıyordum. Temizledikten sonra PC açılınca ekran gelmedi biraz araştırdım ve sorunun RAM'den kaynaklanabileceğini gördüm. 2 RAM'i de tek tek denedim RAM'ler çalışıyor. Ama 2. RAM slotu çalışmıyor. Bu yüzden sadece 8 GB RAM kullanabiliyorum. Bunun bir çözümü var mıdır?

Temizlik sonrası genelde olan bir şey silgi ile RAM'in alt kısımlarını temizle.

İşlemci fanını gevşettim ve silgi ile ram temizledik fakat sorun hala devam ediyor. Şuan 2 adet ram takılı klavyeye ışık geliyor fakat görüntü yok ekstra olarak kendini pc sürekli resetliyor.

İşlemci fanını gevşettim ve silgi ile RAM temizledik fakat sorun hala devam ediyor. Şu an 2 adet RAM takılı klavyeye ışık geliyor fakat görüntü yok ekstra olarak kendini PC sürekli resetliyor.

Görüntüyü anakarttan almayı dene ve görüntü gelmiyor diye RAM'ler arızalı diyemeyiz RAM'lerden çok şüpheleniyorsan farklı bir bilgisayara takıp deneyebilirsin benim laptop vardı resetleme sorunu bende de vardı BIOS'ta bir sorun varmış dediler sıfırdan kurdular BIOS'u.

Ama eğer tek RAM'de görüntü alabiliyorsan o RAM'i farklı slotlara takıp dene anlarsın zaten sorun RAM'de mi slottamı.

Ryzen5 3400G işlemci kullanıyorum, ekran kartı aldım oda gelicek en yakın zamanda. Her iki RAM çalışıyor ilk slota takınca cihaz canavar gibi çalışıyor ama diğer RAM 2'ci slota takınca sistem görüntü kesiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı