Anakart chipset sürücüsü yüklenince SSD yazma hızı düşüyor

gkn10

Hectopat
Katılım
8 Mart 2018
Mesajlar
78
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
ASUS H310M E r2.0 anakartta şöyle enteresan bir durum var. Anakartın chipset sürücüsünü yüklediğimde aygıt yöneticisinde Intel 300 Series Chipset Family olarak göründüğünde SSD yazma hızı düşük görünüyor. Driver ı kaldırıp tekrar güncellediğimde ise fotodaki gibi 200 series olarak güncelleniyor. SSD okuma hızı da düzeliyor. Anakart 310 chipsetli olmasına rağmen bu nasıl oluyor acaba? Formatlamadan önce de böyle bir sorun vardı. Üstteki sonuç 200 series chipset yüklüyken çıkan sonuç.

Aygıtlar.png
Hızlar.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS H310M E r2.0 anakartta şöyle enteresan bir durum var. Anakartın chipset sürücüsünü yüklediğimde aygıt yöneticisinde Intel 300 series chipset family olarak göründüğünde SSD yazma hızı düşük görünüyor. Driver ı kaldırıp tekrar güncellediğimde ise fotodaki gibi 200 series olarak güncelleniyor. SSD okuma hızı da düzeliyor. Anakart 310 chipsetli olmasına rağmen bu nasıl oluyor acaba? Formatlamadan önce de böyle bir sorun vardı. Üstteki sonuç 200 series chipset yüklüyken çıkan sonuç.

Eki Görüntüle 1029631Eki Görüntüle 1029642

Anakartın sitesindeki sürücüleri deneyin.
Otomatik sürücü güncellemelerini de kapatın.

Windows Update sürücüyü paket olarak almış ve sorunlu sürücü olabilir.
Ya da bazı anakartlar güncel sürücü ile sorun çıkarabiliyor bir alt sürücü ile daha verimli çalışabiliyor.
 
Chipset sürücülerinizi daima işlemcinizin sitesinden yükleyin.
Chipset Sürücünüz;
Yönetim Motoru Sürücüsü;
 
Benim sorunum Asus un sitesinden de yüklesem Intel in sitesinden de yüklesem 300 series chipset family olarak göründüğünde ssd yazma hızı düşük görünüyor.
 

Geri
Yukarı