Arkadaşlar 1 ay kullandigim sistemi 2 aydir anakart değişimi sebebiyle kullanmıyorum, yeni anakart alacağım ve sistemin kullanmaya başlayınca format atmalı miyim? Yoksa sadece eski anakart sürücülerini kaldırıp yeni anakartin sürücülerini kurmam yeterli olur mu?
Arkadaşlar 1 ay kullandigim sistemi 2 aydir anakart değişimi sebebiyle kullanmıyorum, yeni anakart alacağım ve sistemin kullanmaya başlayınca format atmalı miyim? Yoksa sadece eski anakart sürücülerini kaldırıp yeni anakartin sürücülerini kurmam yeterli olur mu?
AM4 soketli anakarttan Intel marka chipsete sahip anakarta geçince chipset sürücüsü sorun çıkartabiliyor bazen. (gerçi tüm farklı chipsetli anakartlar arasında böyle olabilir)
Kafa rahat olsun, format atabilirsin.
Windows 10 kurulu eski hard diskimi yeni topladığım pc ye taktım sorun olmadı. O zaman sorun olacağını sanmıyorum. Tek yapman gereken sorun yaşamamak için ana kartı güncellemek.
AM4 soketli anakarttan Intel marka chipsete sahip anakarta geçince chipset sürücüsü sorun çıkartabiliyor bazen. (Gerçi tüm farklı chipsetli anakartlar arasında böyle olabilir)
Kafa rahat olsun, format atabilirsin.
Anakart değişimi sonrası temiz kurulum öneririm. Teste başlamadan önce aynı yonga seti bile olsa temiz Windows kurarım. Çakışmalar performansı etkiler.
O zaman deney yapmış olmak adına sadece chipset sürücüsünü kaldırıp yeni anakarta geç, bakalım sorun olacak mı, ben de merak etmedim değil .
Elimde imkan olsa ben denerdim.
O zaman deney yapmış olmak adına sadece chipset sürücüsünü kaldırıp yeni anakarta geç, bakalım sorun olacak mı, ben de merak etmedim .
Elimde imkan olsa ben denerdim.
Hocam @Recep Baltaş'ın tavsiyesi sonrası temiz format atacağım artık, ama format için Windows 10 indireceğim için yine de indirene kadar formatsız kullanicam, sorun çıkarsa bu konu üzerinden bildiririm.