Eren Aktas
Kilopat
Dün gece spotifaydan müzik dinlerken bir andanda gereksiz CS'de ağır droplar alıyordum. Vurdum duymazdım daha sonra oynamaya devam ederken bir anda ekran dondu ekranımda bir kesik olur gibi siyah bir çizgi çıkıp gitti ve şarkı kesik kesik gelmeye başladı. Daha sonra Windows simsiyah oldu daha (bunun öncesindede ölü piksel olayı falan yaşmıştım kesinlikle montiörden kaynaklıkı değil Blender yazılımıyla ekran kartımı çok yormuştum sanırım daha sonra hiçbir şey olmamış gibi sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam etmiştim) her neyse Windows simsiyah olunca Windows bir anda kayboldu monitörüm sinyal yok uyarısı verdi bilgisayar kapandı ama fanlar dönmeye güç kaynağı, anakart çalışmaya devam ediyordu. Kasayı açtığımda hiçbir yanık kokusu vesaire almadım diske bağlı olan kablolara baktım acaba kablolar bir anda çıktıda Windows mu gitti diye, ama yok onlarda sağ salim duruyormuş. Daha sonra bilgisayarı tekrar fişe bağlayıp taktım çalıştırdım bir ne göreyim görüntü bozuk geliyor anakart ekranımdaki yazılar okunmayacak derecede kötü geliyordu. Daha sonra Windows açıldı sorunsuz bir şekilde hiçbir görüntü bozulması yoktu Windows yüklenme erkranında ama şunu fark ettim çözünürlüğüm düşmüştü 1024 768 olmuş muhtemelen GPU driver silinminmiş. Driveri de NVIDIA GeForce Experience üzerinden otomatik kurulum olarak yapmıştım.
Hiçbir şey anlamış değilim anakart logosunda görüntü bozulması yaşıyorum ancak Windows'ta nasıl böyle bir sorunla karşılaşmıyorum anlamıyorum ekran kartı bir windowsamı gülümüsyor çok garip sebebi ne olabilir?
Ekran kartım bir süre sonra yanarsa diğer donanımlara zarar verir mi çok korkuyorum dolar olmus 17TL...
Lütfen beni aydınlatın.
Sistem özellikleri.
İşletim sistemi: Windows 10 (günceldi 3gün önce kurmuştum)
İslemci: Xeon X3440 4çekirdek 8izlek.
RAM: 4x2DDR3 = 8 GB 1600MHz RAM.
Ekran kartı GT 9800 1GB.
Hiçbir şey anlamış değilim anakart logosunda görüntü bozulması yaşıyorum ancak Windows'ta nasıl böyle bir sorunla karşılaşmıyorum anlamıyorum ekran kartı bir windowsamı gülümüsyor çok garip sebebi ne olabilir?
Ekran kartım bir süre sonra yanarsa diğer donanımlara zarar verir mi çok korkuyorum dolar olmus 17TL...
Lütfen beni aydınlatın.
Sistem özellikleri.
İşletim sistemi: Windows 10 (günceldi 3gün önce kurmuştum)
İslemci: Xeon X3440 4çekirdek 8izlek.
RAM: 4x2DDR3 = 8 GB 1600MHz RAM.
Ekran kartı GT 9800 1GB.
Son düzenleyen: Moderatör: