Anakart ekranında ekran bozulması oluyor

Reballing nedir?

Ekran kartının çipinde veri aktarımı sağlayan minik minik toplar var. Çipe elektrik veren bilgi alan vs. Bu toplar kart sürekli yüksek ısıda çalışınca bir süre sonra kart ısınmadan çalışmıyor.

Çok emin olmamakla birlikte VRAM arızası gibi geldi. Fakat şöyle bir handikap var bu Windows ekranından önce olan karakterlenmenin Windows'ta da aynı şekilde devam ediyor olması gerekirdi. Cidden garip.

Aslında VRAM veya çip reballingi denilebilir. Şimdi önüne ilk bu video geldi onu attım. Ama görüntü yine de benzer.

Bazen mavi ekran hatası verir bazen böyle değişik renkler veya görüntü karışması meydana gelir.

Çok emin olmamakla birlikte vram arızası gibi geldi. Fakat şöyle bir handikap var bu windows ekranından önce olan karakterlenmenin windowsta da aynı şekilde devam ediyor olması gerekirdi. Cidden garip.
Bende vram arızası düşünüyorum. Bu tür görüntüler hep vram dolayısıyla oluyor çünkü. Reballing değil gibi bu.

Aslında VRAM veya çip reballingi denilebilir. Şimdi önüne ilk bu video geldi onu attım. Ama görüntü yine de benzer.

Bazen mavi ekran hatası verir bazen böyle değişik renkler veya görüntü karışması meydana gelir.
Bazen vram arızası görüntü de vermeyebilir. Örnek benim ekran kartımın c grubunda bir vrami arızalı ve pc boot olduğu halde moniter signal almasına rağmen görüntü veremiyor.

peki sorun anakartdeğildir değil mi arkadaşım bios'umun çöktüğünü söyledi.
Ekran kartı çöpe gitsin, umrumda değil sırf görüntü versin diye 2.el almıştım 100tlye.
Bıos ekranına girmeyi dener misin?

Bazen VRAM arızası görüntü de vermeyebilir. Örnek benim ekran kartımın C grubunda bir VRAM'i arızalı ve PC boot olduğu halde moniter Signal almasına rağmen görüntü veremiyor.

Nasıl test edilebiliyor. Windows üzerinden test edilebiliyor mu? Çünkü benim ekran kartı dediğiniz aynı sorun var belki VRAM ile alakalıdır. Ama olsaydı sürekli olurdu sorun gerçi.

Nasıl test edilebiliyor. Windows üzerinden test edilebiliyor mu? Çünkü benim ekran kartı dediğiniz aynı sorun var belki VRAM ile alakalıdır. Ama olsaydı sürekli olurdu sorun gerçi.
Sizde ki sorun nasıl peki?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı