Anakart ısınması

Zillakami

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
ed370f96-41cd-4fc5-8a76-0ed47372abc8.jpg

indir.png

PC'nin yan tarafının sağ üst köşesi çok ısınıyordu oyun oynarken, biraz baktım anakartın resimdeki parçasının ısındığını gördüm. Anakart sıcaklığı oyunda 45 oluyor fakat kasanın o sağ kısmı el yakıyor. Sanırım orası kuzey köprüsü. Ne yapmam lazım? Orası el yakarken CPU: 50 GPU: 60 derece
Anakart: Gigabyte X370M GAMING 3

Eki Görüntüle 551916

Eki Görüntüle 551917

PC'nin yan tarafının sağ üst köşesi çok ısınıyordu oyun oynarken, biraz baktım anakartın resimdeki parçasının ısındığını gördüm. Anakart sıcaklığı oyunda 45 oluyor fakat kasanın o sağ kısmı el yakıyor. Sanırım orası kuzey köprüsü. Ne yapmam lazım? Orası el yakarken CPU: 50 GPU: 60 derece.
Anakart: Gigabyte X370M GAMING 3.

O CN gibi yazı yazan yer sanırım ısınıyor, o gösterdiğin yer de soğutucusu. Orası ise sorun olacağını sanmam, orası genel de ısınır. Anakartın sıcaklık değeri özellikle yük altında iken 45 derece ise kesinlikle korkma sıkıntı yok normal bir değer.
Bu değerler çok iyi. İçiniz rahat değilse kasanın kapağını açıp kullanabilirsiniz.
Yok yahu kasayı kapatsın gerek yok :) Normal elini değirdiği zaman sıcak olması. Orası ısınır bir çok anakart ta.

Normal görünüyor fakat çok sıcak. Ayrıca oranın 40 derece olmadığına eminim
El ile ısı kontrolü yapılmaz, zaten o sıcağı dağıtması için kullanılan blok elbette sıcak olacaktır. Sıcak olmazsa üreticiler koymazdı :D İçiniz rahat olsun. İşlemci nedir?

El ile ısı kontrolü yapılmaz, zaten o sacağı dağıtması için kullanılan blok elbette sıcak olacaktır. Sıcak olmazsa üreticiler koymazdı :D İçiniz rahat olsun. İşlemci nedir?

R5 2600 elim ile de kontrol ettim ama 40 derece sanırım anakartın kendisi, kuzey köprüsü değil. Kuzey köprüsü kesinliklemin 60-70 derece
O CN gibi yazı yazan yer sanırım ısınıyor, o gösterdiğin yer de soğutucusu. Orası ise sorun olacağını sanmam, orası genel de ısınır. Anakartın sıcaklık değeri özellikle yük altında iken 45 derece ise kesinlikle korkma sıkıntı yok normal bir değer.

Yok yahu kasayı kapatsın gerek yok :) Normal elini değirdiği zaman sıcak olması. Orası ısınır birçok anakart ta.

45 dediği sanırım anakartın kendisi, kuzey köprüsü 40-45 olması imkansız. Elim sızladı yani

R5 2600 elim ile de kontrol ettim ama 40 derece sanırım anakartın kendisi, kuzey köprüsü değil. Kuzey köprüsü kesinliklemin 60-70 derece.

45 dediği sanırım anakartın kendisi, kuzey köprüsü 40-45 olması imkansız. Elim sızladı yani.

Evet doğru, PC ekranında monitör de herhangi bir yazılım da gösteren sıcaklık 45 derece. Anakartın eliniz ile değirdiğiniz yer 60 derece doğru anlamışız arkadaş ile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı