Anakart Nasıl Seçilmeli?

Olay sadece marka değil aynı markaların karşıdan bakınca benzer özelliklere sahip farklı fiyat etiketlerinde birçok ürünü var h serisi anakart ile z serisi anakartın tek farkı fazladan birkaç tane ekran kartı takılabilmesi değil faz kontrolcülerine ve bileşen kalitesine biraz daha dikkat edin.

Tabii ki bunların hepsi para bu yüzden imkan dahilinde en iyisini almaya çalışın diyorum 1080 P monitörü olan birinin GTX 1070 alabilmek adına h 110 anakart alması bana çok akıllıca gelmiyor. şöyle düşünün anlaşılır olabilmek adına abartarak konuşuyorum ucuz anakart ve 1070 ekran kartı ile 40-100 arası fsp gidip gelirken ve ara sıra anlık donmalar yaşarken kaliteli üst seviye bir anakart ile 1060 ekran kartı kullanırsan sürekli 50-55 fsp arası stabilize bir oyun deneyimi yaşayabilirsin ve bence bu daha keyifli olur.

Merhabalar ben de Recep Bey'e sorduğum bir soruyu burayada alıntılamak isterim bütün arkadaşların yorumlarını almak için i7-6700k + Gtx 1080'ın, 1080p Monitör'de darboğaz yapmasıyla alakalıydı ve Anakart önemi, tavsiyesi. Yazımız ;

''Sormak istediğim bir şey var, önümüzde ki ay yeni bir sistem toplayacağım. Bu sistemin içeriği; Gtx 1080 ve 6700K olacaktı. Fakat bütçe problem olduğu için (7 bin TL) Anakart'ı 350-550 TL arası bir fiyata düşünmekteyim ve Monitörüm malesef şu 6-7 ay için 1080p olmalı (600TL Civarı fiyatı var). Sizin bu yazınızı gördükten sonra acaba ekran kartından düşsem ve ya işlemciden derken açıkcası 7-8 ay darboğaz sorunu yaşamak beni çok etkiler mi, parçalara negatif bir etkisi olur mu? Bu konularda bilgisizim malesef. Yardımcı olursanız çok sevinirim ve özellikle ricam şu; 2-3 yıl böyle bir sisteme O.C. yapmayacağım için buna göre bir 350-550 TL arası Anakart ve 500-700 Tl arası bir monitör önermeniz olacaktır. Şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar.

Daha önce de Gtx 1070 al denildi lakin 6-7 ay sonra 2k Monitöre geçtiğimde bu sefer eminim GTX 1080' ı ararım bu sistemi yapıp 2-3 sene hatta 4 ü zorlayıp rahatça oyunlar oynamak istiyorum. (Oyun bilgisayarı)''

Chipset'ten çok anakart üzerindeki bileşenlere önem veriyorum. H81 Gamer kullanıyorum, eski bir chipset olmasına rağmen gözüm kapalı aldım. Çünkü mosfet kalitesi, SupremeFX, Intel Gigabit LAN gibi özellikler gözümde chipset'ten çok daha önemli. Ben de anakarttan çok kısılması taraftarı değilim.

@Alpha Centauri Peki nasıl yapmalıyım yani sizce hangi anakartları önerirsiniz? En azından şunu al diyebilir misiniz ? Çünkü şimdi 1070 almaya kalkarsam bunlardan az biraz kısmayıp 6-7 ay sonra 2k'da pişman olacağım gibi..
@Akın Tahta Teşekkürler öneriniz için başka kartlar'da önerebilir misiniz Minimum'a giderken yani biraz düşerek fiyattan :)

@Alpha Centauri Peki nasıl yapmalıyım yani sizce hangi anakartları önerirsiniz? En azından şunu al diyebilir misiniz ? Çünkü şimdi 1070 almaya kalkarsam bunlardan az biraz kısmayıp 6-7 ay sonra 2k'da pişman olacağım gibi..
@Akın Tahta Teşekkürler öneriniz için başka kartlar'da önerebilir misiniz Minimum'a giderken yani biraz düşerek fiyattan :)
Diğer arkadaşlar kadar fazla bilgim yok ancak MSI B150 Gaming M3 bence yeterli olur. H110 gibi düşük bir chipset de değil, Gaming olduğu için kalite bakımından iyi donanımlar da kullanılmış.
350-550TL aralığında şu anakartları sayabilirim öneri olarak:
  • MSI B150 Gaming M3
  • Asus B150M Pro Gaming AURA
  • Asus B150M Pro Gaming
  • MSI B150M Gaming Pro
  • MSI B150A Gaming Pro

B150 anakartta 8 adet PCI-E hattı var. Ekran kartını taktığında, ekran kartı 8 adet hattı alır x8 hızında çalışır yani 8.000MB/saniye. Bunun yanına 1 adet PCI-E hattına ihtiyaç duyan Wi-Fi kartı taktığında, Wi-Fi kartı x1 hızında çalışır ve ekran kartı x7'ye düşer, buda ekran kartının performans kaybına neden olur.
Söylediklerin yanlış. Ekran kartına giden PCIe hat sayısını işlemci belirler, kuzey köprüsünün PCIe hat sayıları ekstra ıvır zıvır (PCIe SSD, WiFi kart vs.) içindir.
Z170, H170, H110, B170, Q150, Q170 - What is the Difference?

Söylediklerin yanlış. Ekran kartına giden PCIe hat sayısını işlemci belirler, kuzey köprüsünün PCIe hat sayıları ekstra ıvır zıvır (PCIe SSD, WiFi kart vs.) içindir.
Z170, H170, H110, B170, Q150, Q170 - What is the Difference?
O zaman h110m ile h170 arasında ekran kartına yansıtacak bir performans söz konusu değil? H110m de h170 de aynı performansı sağlıyor?

Ben i3 h110m pro-vd alacaktım. Ama kararımı değiştirip i5 6500 alacağım uzun vadeli kullanmayı düşünüyorum. Şuan ki ekran kartım GTX 760 i3 işimi görür ama i5 alıp ve güzel bir anakart alıp ilerde ekran kartımı değişirim diyorum i5 nede olsa darboğaz yaptırmaz diye düşünüyorum Ben PCIe hat sayısı ekran kartına performans sağlıyor diye düşünerek H170 chipset almayı düşünüyordum ama sağlamıyorsa H110m almak daha mantıklı değil mi veya maximum B150m. H170 biraz gereksiz kaçıyor benim için.
Ekran kartı haricinde bir şey kullanmayacağım (Ivır zıvır, wifi vb.) Sizce i5 6500 işlemciye nasıl bir anakart almalıyım?

Yani taka bilirsem ki çok pahalı oldukları için tercih edeceğimi düşünmüyorum en fazla ses kartı takarım, şuan harici ses kartı var (USB) şeklinde. Onun harici bir şey kullanmam belirtmek istedim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı