Anakart Nasıl Seçilmeli?

Beyler MSİ b150m pro gaming mi bazooka mı ? işlemci 6500 ekran kartı gtx 950 olucak fakat ilerde asdece ekran kartını değiştirmek istiyorum B150 M3 mü almalıyım ?

Beyler MSİ b150m pro gaming mi bazooka mı ? işlemci 6500 ekran kartı gtx 950 olucak fakat ilerde asdece ekran kartını değiştirmek istiyorum B150 M3 mü almalıyım ?
Bende senin gibiyim dostum i3 alırsam ileride ekran kartı aldığımda işlemci değişmem gerekecek belki anakart da değişmesi gerekebilir. Ama i5 6500 alıp ileride sadece ekran kartını değişmek istiyorum onun için anakart konusunda kararsızım :/

@Tuna Yücer Sen yanlış anlamışsın!
sdfdsfg.jpg

Senin dediğine göre Z170 bir anakartta toplam 20+16=36 tane PCI-E hattı olmalı. Sen çok yanlış anlamışsın!

B150 anakartta 8 adet PCI-E hattı var. Ekran kartını taktığında, ekran kartı 8 adet hattı alır x8 hızında çalışır yani 8.000MB/saniye. Bunun yanına 1 adet PCI-E hattına ihtiyaç duyan Wi-Fi kartı taktığında, Wi-Fi kartı x1 hızında çalışır ve ekran kartı x7'ye düşer, buda ekran kartının performans kaybına neden olur.

@GCN Yukarıda alıntıladığım sana ait olan mesaj tamamen yanlış bilgiler ile dolu. Ekran kartına giden PCIe hatlarını işlemci belirler.

B150 yongasetinden çıkan 8 tane hat ekran kartına gitmez. Anakart üzerindeki x1 slotlarına, M.2 slotuna gider.

Benim dediklerimin aynısı bana attığın diyagramda da yazıyor. Kendi attığın diyagramı düzgün oku.

Bu konuyu burada da tartıştık.
Neden anakarttan çok fazla kısılmamalı?

Ekleme: Sen ne diyorsun?! Z170 Yongasetinden çıkan 20 hat ile işlemciden çıkan 16 hat birbirinden ayrı! İşlemciden çıkan hatlar sadece ekran kartına gider. Z170 yongasetinden çıkan 20 hat anakarttaki x1 slotlarına ve M.2 slotlarına gider. Senin bana attığın diyagramda da bunlar yazıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı