Anakart PCI-e modu nedir?

Hocam biraz geç oldu ama biraz daha araştırma yaptıktan sonra kafamda daha net yerleşti.
Sadece birkaç şey daha araştırıyorum.
X4 bant genişliği tek şerit bir yol iken X16 dört şeritli bir yol olur ve dört araca kadar yan yana destek verebilir gibi. Ama tek şeritli yolda da dört araç arka arkaya ilerleyebilir mesela.

Şimdi diyelim ki ben B550 Chipsete bağlı M2 slotuna bir adet NVMe SSD taktım. Ekstradan da 1 HDD veya SATA SSD var. O da bildiğim kadarıyla anakart chipsetine bağlı SATA portu kullanıyor.

B550 chipset'in şemasına baktığımda CPU'ya giden 1 x PCIe 3.0 x4 yolu var. O zaman HDD veya SATA SSD, M2 SSD ile çalışırken kuyruk mu oluşturacak? Yani M2 SSD'nin hızı mı düşmüş olacak?

amd-b550-chipset-block-diagram.png
 
Yani diyelim ki 4 adet sürücü taktım. 2 tane M2 SSD(biri gen4, diğeri gen3) artı bir tane de HDD ve SATA SSD ekledim. Tüm bunlar birlikte çakışmadan ve tam performansta mı çalışacak o zaman.

Forumda bir arkadaş şöyle bir konu açmış o zaman muhtemelen anakart sıkıntısı mı yaşıyor, ben yanlış bilgilendirmemişimdir umarım.
 
Hayırlı günler ASUS TUF B450 PRO GAMING anakartımda 2. M.2 slotuna M.2 takınca ilk açılışta reset atıyor. Sonraki açılışlarda olmuyor. 2. M.2 yuvası bozuk olabilir mi? Ekran kartı takmadım takınca durum düzelir mi? Sistemi yeni topluyorum ekran kartımı henüz almadım.
Hayırlı günler Asus tuf b450 pro gaming anakartımda 2.m2 slotuna m2 takınca ilk açılışta reset atıyor. Sonraki açılışlarda olmuyor. 2.m2 yuvası bozuk olabilirmi? Ekran kartı takmadım takınca durum düzelirmi. Sistemi yeni topluyorum ekran kartımı henüz almadım
 

Geri
Yukarı