Anakart Pini Kırıldı

salih1585

Hectopat
Merhabalar, 1 sene sonunda bilgisayarımı temizlemek için söktüm. Her tarafını anakartın çipsetindeki macunu bile değiştirdim. İşlemcinin yanlarında kalan macunu tinerle temizledim taktım. Son bir kez daha sileyim diye çıkarttım sokete yakın bir yerde peçeteyle silerken peçete fırlayıp pin kapağı kapalı olduğu halde pinleri yamulttu. En dikkat ettiğim şey nasıl oldu aklım almıyor. Düzelttim bir tanesi koptu. Ben de çalışır diye bir şans denedim çalıştı.

İşlemci: İ5 4690K (overclocksuz)
Anakart: ASUS H97 Plus
Ekran kartı: ASUS GTX650 Ti Boost
Güç kaynağı: Zalman'ın 500W'lık 80+ güç kaynağı

Stres testi 2 saate yakın yaptım sorunsuz çalıştı. Anakartın sıcaklıkları bundan öncede böyleydi bir sıkıntı var. Benim sorum şu: Kopan bu pin ne gibi sıkıntılara yol açabilir, işlevi nedir?

Ekran Alıntısı.JPG zxsdsd.jpg

(Anakart fotoğrafı bana ait değildir)

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesela işlemciye güç tek pinden verilmez ortak pinler oluyor bunlardan birine denk gelmiştir yada grafik birimi pinlerinden biri olabilir onboard görüntüde sorun çıkar ,ram yuvalarından boşta olanla ilgili pin olabilir diğer slotta ram çalışmaz.

Biraz incelediğimde güç pini gibi gördüm. İnşallah bir sorun yok gibi duruyor :) Denerken onboard görüntü çıkışı ile denemiştim bu arada.

Peki anakartın 100 derece olması sıkıntı mı?

Tamamdır Aida64 sıcaklıkları normal gösteriyor. El ile de anakartı inceledim sorun yok. Böyle kullanmaya devam edeceğim konu kapanabilir sorunsuz bir şekilde çalışıyor bilgisayar :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı