Anakart, RAM ve İşlemci Değişimi Sonrası Sistem Açılmıyor

Beratbozkurt

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Bugün saat 1 civarı bilgisayardan 2.el anakart, işlemci, RAM aldım. Bilgisayarcıda çalışıyordu, falan eve geldim kurdum ama çalışmadı. Hiç tepki yok. Hiçbir ışık da yanmıyor. Güç kaynağını bilgisayar dışında çalıştırdım, ve güç kaynağı çalışıyordu ama geri taktığımda bilgisayar çalışmıyordu. Tuşu çıkarıp tornavidayla denedim gene aynı, önden gelen bağlantıları da söktüm gene aynı. Nedir yolu?

Dosya Ekleri

• 20200623_171325.jpg
    20200623_171325.jpg
    955,8 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
İşlemci montajını kontrol edin. Güç bağlantı kablolarını kontrol edin. Ön tarafın bağlantılarını yapın. Bilgisayarınızı kapatın, fişten çekin. Ön taraftaki açma-kapama butonuna arka arkaya 7-8 kere basın. Belleği çıkarın ve uç tarafını silgiyle hafifçe silin. Her iki slota da takarak deneyin. Hiç bir değişiklik olmazsa yine bilgisayarınızı kapatın ve fişten çekin. BIOS pilini çıkarın. 10 dakika bekleyin ve geri takarak sistemi çalıştırın.

İşlemci ve anakart markasını atabilir misiniz?

Anakart: ECS A750GM-M
Işlemci: AMD Athlon X2 220.
İşlemci montajını kontrol edin. Güç bağlantı kablolarını kontrol edin. Ön tarafın bağlantılarını yapın. Bilgisayarınızı kapatın, fişten çekin. Ön taraftaki açma-kapama butonuna arka arkaya 7-8 kere basın. Belleği çıkarın ve uç tarafını silgiyle hafifçe silin. Her iki slota da takarak deneyin. Hiç bir değişiklik olmazsa yine bilgisayarınızı kapatın ve fişten çekin. BIOS pilini çıkarın. 10 dakika bekleyin ve geri takarak sistemi çalıştırın.
Hemen deniyorum.
Bilgisayar hiç açılmıyor. Tıpkı elektrik yokmuş gibi. Bağlantılarda sorun yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı