Anakart seçimi neye göre yapılır?

• Konuyu başlatan 190E
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 888

190E

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Diğer her bileşen hakkında bilgim var neredeyse, ancak anakart neye göre seçilir fiyatları neye göre bu kadar artıyor anlayamadım bir türlü. Mesela 4 RAM slotlu bir anakart almak daha iyi değil midir 2x8 şu an alsam ileride bir 2x8 daha takmak için?

Bunun hakkında geçenlerde madde madde bir yazı yazmıştım, @BerkayZ87'in anakart karşılaştırmalarına bakarak da fikir edinebilirsiniz.

Anakart aynı ismi gibi pc nin anası :D PSU dan gelen gücü dengeli bir şekilde CPU dan diskden ekran kartına dağıtır vs.

Diğer her bileşen hakkında bilgim var neredeyse, ancak anakart neye göre seçilir fiyatları neye göre bu kadar artıyor anlayamadım bir türlü. Mesela 4 RAM slotlu bir anakart almak daha iyi değil midir 2x8 şu an alsam ileride bir 2x8 daha takmak için?

Anakart üzerinde ki ses kanalı kalitesine sonra overclock yapısına Z veya X serileri o.c yapılabilir olur slot kalitelerine vb özelliklere göre artar yuva sayılarına göre de artış gösterir marka değerleri de fazlasıyla oynama yapar. Ve en önemlisi günceilik haline göre pin modeline yani.

@190E Güzel bir anakart, alınabilir.

Hocam şu sisteme özelleştirme seçeneklerinde MSI MAG B560M Bazooka var mesela, nasıldır?

Gayet güzel olur yeterli olur 10 serisi anakart önerilmemesi lazım örneklenecek olursa Mercedes motorlu şahin gibi olur götürür fakat hoş olmaz :D. 60 serisi iyi olur cuk oturur hatta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı