Anakart suyla yıkanır mı?

İyi kurutursan bir sorun olmaz gibi geliyor. Pc hocası kanalına bakabilirsin ekran kartı ve anakartı kolada 1 gün bekletiyolar. Ve hâlâ çalışmaya devam ediyor.
O videoda çalışıyor fakat uzun vadede sıkıntı çıkarır o kart. Bu tip elektronik parçalar suyla yikanmaz. Eline yumuşak bir fırça alıp tozunu alsan yeter.

İyi geceler herkese selam.
Bilgisayarımı toplayalı 2 seneyi geçti. Genel bir temizlik yapmak istiyordum. YouTube'da eski bir bilgisayarı restore eden arkadaşın teki bütün elektronik devre içeren kartları sabunlu su ve fırça ile sürterek temizleyip kurutuyor. Aynı şeyi ekran kartında uygulayabilir miyim diyordum. Aslında ekran kartına yapmaya yemez çünkü bu aletler çok pahalı. Elimde ayrıca izopropil alkol var.
İzopropil alkol ve fırça ikilisini kullanarak ekran kartının soğutucu bölmesini çıkartıp temizlesem ekran kartına zarar verme ihtimali var mı?

Bu da söz ettiğim video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bahsettiğim işlemi dakika 12: 30'da yapmaya başlıyor. Sabunlu su diye salladım ama başka bir şey de olabilir ne olduğunu bilmiyorum.

Tornavidaya değip bile kısadevre yapma ihtimali varken suyla mı yıkamak, yanlış yere düşmüş tek damla işini bitirir bence.

İyi geceler herkese selam.
Bilgisayarımı toplayalı 2 seneyi geçti. Genel bir temizlik yapmak istiyordum. YouTube'da eski bir bilgisayarı restore eden arkadaşın teki bütün elektronik devre içeren kartları sabunlu su ve fırça ile sürterek temizleyip kurutuyor. Aynı şeyi ekran kartında uygulayabilir miyim diyordum. Aslında ekran kartına yapmaya yemez çünkü bu aletler çok pahalı. Elimde ayrıca izopropil alkol var.
İzopropil alkol ve fırça ikilisini kullanarak ekran kartının soğutucu bölmesini çıkartıp temizlesem ekran kartına zarar verme ihtimali var mı?

Bu da söz ettiğim video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bahsettiğim işlemi dakika 12: 30'da yapmaya başlıyor. Sabunlu su diye salladım ama başka bir şey de olabilir ne olduğunu bilmiyorum.

Başkan onlar elektronik parça onlar suyla yıkama o adam tarihi eser PC zevkine yapmış
Yaparsan sonradan dersin vay brnim aklımı

İso Propil Alkol alıp onu cam temizleyici şişesine koyup anakarta spreyleyebilirsin ardından saç kurutma makinesini soğuk moda alıp kurutabilirsin. :)

Darboğaz gibi zamanlarda sıcak bi duş aldırmak iyi geliyor karta devreler açılıyor genişliyor veri yolu açılmış oluyor ve anakart stres altında çalışmaktan kurtuluyor

Yoo:):) niye dalga geçeyim. Yorumunuzu görünce yazdım. Çok huzursuz olmuştum ön paneldeki usb girişlerini bozunca. Kimseden ses gelmedi. Senin dediğini yaptım halloldu.

SD* forumda ki temmuzz isimli kişide sizsiniz sanırım geçen gün SS alıp attım ama dönüş yapmadınız. Çünkü bir soru soracağım cevap vermenizi bekliyorum..

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı