Anakart üzerindeki Boot ışığı yanıyor ve BIOS'a atıyor

SametGenç

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Pideci Ustası
Ben önceki açtığın konuda da bunu sormuş tum ama şimdi daha çok bilgiyle tekrar sormak istedim. Öncelikle anakartım üzerinde Boot ışığı yanıyor ve ilk açılışda BIOS'a atıyor, ESC enter yapınca bilgisayarım açılıyor ve ışıkda sönüyor. Ben dün RAM'leri söküp geri taktım ve o ara da BIOS pilini çıkartıp BIOS'a reset attım ve bir işe yaramadı, daha sonra BIOS güncelledim, gene bir sonuç alamadım. Bu ışık neden yanar ve ne yapmam lazım? Sorun RAM oldunu sanmıyorum çünkü 16 GB'yi göruyor ve oyunda falan sıkıntı yok. HDD ya da SSD'den yapar mı bunu? Bağlantıları sök tak yapsam düzelir mi yani düzelme şansı var mı?

Ben önceki açtığın konuda da bunu sormuş tum ama şimdi daha çok bilgiyle tekrar sormak istedim. Öncelikle anakartım üzerinde Boot ışığı yanıyor ve ilk açılışda BIOS'a atıyor, ESC enter yapınca bilgisayarım açılıyor ve ışıkda sönüyor. Ben dün RAM'leri söküp geri taktım ve o ara da BIOS pilini çıkartıp BIOS'a reset attım ve bir işe yaramadı, daha sonra BIOS güncelledim, gene bir sonuç alamadım. Bu ışık neden yanar ve ne yapmam lazım? Sorun RAM oldunu sanmıyorum çünkü 16 GB'yi göruyor ve oyunda falan sıkıntı yok. HDD ya da SSD'den yapar mı bunu? Bağlantıları sök tak yapsam düzelir mi yani düzelme şansı var mı?
Acaba Bios'tan boot edilecek sürücünüzü 1. sıraya koymamış olma ihtimaliniz var mı?

Acaba BIOS'tan Boot edilecek sürücünüzü 1. sıraya koymamış olma ihtimaliniz var mı?

O ne demek anlamadım ve ben yeni bir SSD aldım ama o 2.sırada 1. sırada eski 120 GB'lik sistem kurulu SSD var ve 4. sıraya takmışım HDD'yi de onu bugün 3'e alacağım bu dediklerim anakart üzerindeki bağlantıları bir de BIOS üzerinde ilk açılacak olan sistem yüklü 120 GB'lik SSD var. Tam nededinizi anlamadım için bunlari yazdım ve bu arada yeni aldım SSD'yi direk bağladım kullanıyorum ama sorun yoktu ilk zamanlar sonradan olur mu?

O ne demek anlamadım ve ben yeni bir SSD aldım ama o 2.sırada 1. sırada eski 120 GB'lik sistem kurulu SSD var ve 4. sıraya takmışım HDD'yi de onu bugün 3'e alacağım bu dediklerim anakart üzerindeki bağlantıları bir de BIOS üzerinde ilk açılacak olan sistem yüklü 120 GB'lik SSD var. Tam nededinizi anlamadım için bunlari yazdım ve bu arada yeni aldım SSD'yi direk bağladım kullanıyorum ama sorun yoktu ilk zamanlar sonradan olur mu?
Demek istediğim, windowsun yüklü olduğu SSD veya HDD anakartın bios ekranında boot sürücülerinde 1. sırada mı değil miydi, çünkü windowsun yüklü olduğu sürücüyü ilk sıraya almazsanız diğer ilk sıraya aldıklarınızdan boot etmeye çalışır dolayısıyla açılmaz direk bilgisayar.
Fakat dediğinize göre zaten Bios'tan ilk açılacak olan anladığım kadarıyla windowsun yüklü olduğu SSD.
Benim aklıma tek gelen buydu, o yüzden başka neden yapar bilemiyorum.
Yeni SSD'niz çalışıyorsa bir sıkıntı olmaz sonradan neden durduk yere olsun? 😂

Demek istediğim, Windows'un yüklü olduğu SSD veya HDD anakartın BIOS ekranında Boot sürücülerinde 1. sırada mı değil miydi, çünkü Windows'un yüklü olduğu sürücüyü ilk sıraya almazsanız diğer ilk sıraya aldıklarınızdan Boot etmeye çalışır dolayısıyla açılmaz direk bilgisayar.
Fakat dediğinize göre zaten BIOS'tan ilk açılacak olan anladığım kadarıyla Windows'un yüklü olduğu SSD.
Benim aklıma tek gelen buydu, o yüzden başka neden yapar bilemiyorum.
Yeni SSD'niz çalışıyorsa bir sıkıntı olmaz sonradan neden durduk yere olsun? 😂

Anladim TM teşekkür ederim tam anlamadımdan soruyum dedim haklısınız 😂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı